Életmódfesztivál az egészség, egyensúly és teljesség jegyében

2015.05.27. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Életmód

Az előző héten a természetes életmódnak megfelelő táplálkozás aranyszabályaira és egy vegán sportoló tanácsaira hívtuk fel Olvasóink figyelmét a XII. Napfényes Fesztivál kapcsán. Most a június 7-én a Petőfi Csarnokban tartandó egészségünnep ingyenes workshop-témái között tallózunk. 

Aki ugyanis kilátogat június első vasárnapján a XII. Napfényes Fesztiválra (www.napfenyesfesztival.hu), az előadások, koncertek, színes felnőtt és gyermekprogramok mellett nem csak a nemrég új éttermet nyitó Napfényes Étterem szakácsainak vegán ínyencségeiből kóstolhat, hanem több mint 25 féle különböző kiscsoportos foglalkozáson vagy egyéni tanácsadáson is részt vehet. Ezek közül ajánlunk most néhányat.

Párkapcsolati workshop – a férfi és a nő küzdelme és kiteljesedése

A párkapcsolat minden ember életében központi kérdés és kihívás – akinek van, azért, akinek nincs, azért. A párkapcsolatban felmerülő problémákat gyakran söpörjük megoldás nélkül a szőnyeg alá, mivel nincsenek meg azok az eszközeink, mintáink, amelyekkel kezelhetnénk őket.

Pedig e nehézségeket megoldva lehetőségünk nyílik arra, hogy önmagunkhoz és a másikhoz is közelebb kerüljünk, miáltal a kapcsolatunkban mindketten magasabb szintre léphetünk. Sokszor nem értjük sem magunkat, sem a párunkat, ezért a folyamat gyakran megakad, mivel a két fél között áthidalhatatlannak tűnő kommunikációs szakadék keletkezik.

A jó kommunikáció viszont tanulható.

A Napfényes Fesztivál párkapcsolati workshopja azoknak szól, akik többet szeretnének tudni a nőkről és a férfiakról, illetve a közöttük zajló kommunikációról.

Transzformációs meseterápia –varázsmesével testi-lelki gyógyulásunkért

A workshopon megtudhatjuk, milyen a jó mese és hogyan hat az ember lelkére? Mire adhat megoldást és hogyan működik személyes varázsmesénk? Hogyan jön létre a számunkra szükséges mese története? Hogyan dolgozunk az interaktív transzformációs mese-csoportban?

A transzformációs meseírás lényege, hogy egyszerűen a magyar népmesékből ismert jellegzetességeket és szerkezetet követjük. Saját szerzeményű mesénk szimbólumai pedig pontosan tükrözik aktuális lelki folyamatainkat.

Mesénk olyan, mint egy animációs film: a mesebeli történet a képek és szimbólumok nyelvén mutatja meg, hogy valós életünkben milyen erényeinkre, erőinkre támaszkodhatunk, miben bízhatunk, és hogy hol vagyunk elakadva, mi blokkolja élethelyzetünk megoldását.

Mesénk megmutatja, miben és hogyan tudunk aktuálisan továbblépni. Mindezt úgy éljük meg, hogy a mesénk világából nem kell kilépnünk, mégis csodás változásoknak lehetünk tanúi normál hétköznapi életünkben… mert beindulnak a dolgaink.

Tisztítókúrák és böjt

Mai életkörülményeink között a vízből, a levegőből és az ételeinkből sajnos számos olyan anyag kerül a szervezetünkbe, amelyre nincs szükségünk, felesleges vagy akár kifejezetten mérgező. Mára ez az idült és folyamatos mérgeződés olyan mértékűvé vált, hogy a szervezetünk önmagában már nem tud megbirkózni vele, az egészséges kiválasztás mellett alternatív módokon is próbál megszabadulni a méreganyagoktól. Ilyen például a salaklerakódás.

Mindez hosszútávon a legkülönfélébb betegségek kialakulásához vezethet. Ha valaki szeretné megőrizni vagy visszanyerni az egészségét, akkor elengedhetetlenül fontos, hogy támogassa a szervezetét az egészséges méregtelenítési folyamatok beindításában, illetve helyreállításában. Ezt segítik a különféle tisztítókúrák és a böjt!

A workshop alkalmával bepillantást nyerünk a tisztítókúrák színes világába, áttekintjük, hogy a fontosabb kúrákat milyen esetben és hogyan érdemes végezni, valamint megismerkedünk a böjtölés szabályaival is.

Biológiai fogászat – fogászati problémák és lelki hátterük

Kevesen tudják, hogy fogaink nem csak szerveink állapotára utalnak, hanem lelki minőségekkel is kapcsolatban állnak. Az ősi gyógyászati rendszerekben ismerték ezeket az összefüggéseket, ám a nyugati gyógyászatban még csak most kezdik újra felfedezni. Jó tudni, hogy tovább segíthetjük gyógyulásunkat, ha a fogaink által jelzett lelki témákkal tudatosan foglalkozunk, hiszen nem csak a fizikai folyamatok hatnak a lelkiekre, hanem ez fordítva is igaz.

Már az ősi kínai orvoslás is vallotta, hogy szervezetünket 14 fő energiapálya hálózza be, és ezekhez kapcsolódnak legfőbb szerveink (szív, máj, epe, vese, stb.) és fogazatunk is. Ha az energiapálya alul- vagy túlműködik, akkor az előbb utóbb az adott fog, illetve szerv megbetegedéséhez vezet. Ezért a fogaink állapota szerveink állapotáról ad visszajelzést.

Dr. Reinhold Voll kutatásai és kísérletei már az 1940-es években bebizonyították, hogy a fogak és szervek szoros kapcsolatban állnak. A szájüreg hasonló a tenyér vagy a talp reflex zónáihoz, így a fogakból is következtetni lehet a szervezetben zajló problémákra, még azok korai szakaszában. A szájüregi elváltozások (szuvasodások, gyulladások, nyálkahártya-elváltozások) ezért mind szervi és lelki problémákkal hozhatóak összefüggésbe.

A biológiai fogászat holisztikus szemlélettel kezeli a különböző fogászati problémákat: a fizikai kezelésen túl az energetikai és lelki aspektusokkal is foglalkozik.

A Napfényes Fesztivál workshopján lehetőség nyílik arra, hogy megismerjük fogászati problémáink szervi-lelki hátterét és összefüggéseit!

A Fesztivál részletes programja és nyereményjáték: www.napfenyesfesztival.hu

Kineziológiai gyakorlatok a testi-lelki harmóniáért

A stressz sokféleképen nyilvánulhat meg életünkben. Izomfájdalmak, koncentrációs zavarok, memória problémák, fejfájás, allergia, kommunikációs problémák, magánéleti és munkahelyi zavarok és még sok minden más jelezhetik.

A kineziológia a maga eszközeivel képes feltérképezni az életünkben meglévő stressz-forrásokat, és megtanít azok kezelésére. Egyszerű korrekcióival hatékonyan képes átláttatni és megoldásokra vezetni az embert. Ez a workshop bepillantást enged a kineziológia világába és megtanít olyan technikákra, melyekkel apró lépéseket tehetünk életünk minőségének javításához.

A Napfényes Fesztivál ezen workshopja azoknak szól, akik szeretnének egy rövid kalandozást tenni a kineziológiai stresszoldó technikák világában, és szeretnének elsajátítani néhány azonnal jól alkalmazható gyakorlatot.

szb


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Elmarad a Séf Fesztivál Tihanyban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing