EKF - A művészet és a tudomány az egri pályázat fő motívuma

2017.05.11. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

A művészet és tudomány szoros együttműködése lesz a fő motívuma Eger pályázatának, amellyel az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 címet szeretné elnyerni - mondta el Habis László polgármester kedden a témában tartott sajtótájékoztatón.

Közölte: tizenhárom év után Eger újra harcba száll az Európa Kulturális Fővárosa címért. Ennek jegyében tartalmas, színes pályázati anyagot készítenek a következő hónapokban, melynek fő motívuma a művészet és tudomány szoros együttműködése.

"Ez a pályázat összefogásra ösztönöz és lehetőséget kínál a város és a térség minden lakójának"- fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy kulturális fővárosként Eger szeretné bemutatni európai nívót képviselő értékeit. Jelezte: kedden az Emberi Erőforrások Minisztériumához eljuttatták a pályázaton történő részvételre vonatkozó szándéknyilatkozatukat, ezzel hivatalosan is elindítva az előkészületeket és kérve a kormány támogatását.

Koltai Lajos operatőr, a nemzet művésze, a pályázat művészeti vezetője az eseményen arról beszélt, hogy Eger fantasztikus város, mely elképesztő értékek őrzője. A projekt legfontosabb küldetése megmutatni mindazt a szépséget és kincset, melyet a település rejt, elsősorban a fény eszközével. Eger tele van fénnyel és a koncepció egyik meghatározó elemeként azt szeretnék majd megmutatni a látogatóknak, hogy ahová a fény vetül, annak a látnivalónak mely részlete és miért fontos, miről mesél - mondta.

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a tájékoztatón kiemelte: Eger 2023-ra fénykorát fogja élni a Modern városok programnak köszönhetően, mely komoly fejlesztésekkel teszi még vonzóbbá a várost. Úgy vélte: a kulturális főváros cím elnyeréséért folyó versengés részesének lenni olyan lehetőség Eger és a térség számára, melyből nem szabad kimaradni.

A várat, a borkultúrát és ezen belül is a közelmúltban hungarikummá nyilvánított Egri Bikavért, a város sportsikereit, valamint az érseki látogatóközpontot említve aláhúzta: a megyeszékhely és környéke számos büszkesége nem csupán hazai, de európai, sőt világviszonylatban is érték, mely méltó a nemzetközi érdeklődésre és megbecsülésre.

 

 

 

 

MTI 2017. május 9., kedd 18:21

Foto egriugyek.hu


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing