Egységes elveket szorgalmaz a TDM szövetség

2013.08.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

A regionális széttagoltság helyett országszerte egységes irányelveket szorgalmaz a turisztikai fejlesztési célok és források meghatározásában a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Szövetség – ismerteti a Turizmus Panoráma Bulletin.

A szövetség szerint a hazai turizmus versenyképességének megőrzéséhez, növeléséhez mintegy 300 milliárd forint pályázati forrásra lesz szükség a következő hét évben is, aminek kihasználását a szövetség szerint az elmúlt hét évhez képest kiszámíthatóbb, tervezhető és gördülékenyebb pályázati menetrenddel lehet javítani.

A TDM-tevékenységek vonatkozásában a javaslat szerint kiemelt szerep jutna a kutatásoknak, az innovációnak, a marketingnek, az értékesítésösztönzésnek, a képzéseknek, a tudásmegosztásnak és a minősítési rendszerek bevezetésének.

A szövetség fontosnak tartja, hogy a TDM-szervezetek dedikált forrásai mellett a Magyar Turizmus (MT) Zrt. közvetlenül is részesülhessen EU-forrásokban.

A pályázati rendszerben a szövetség fontosnak tartja továbbá, hogy civil szereplőként részt vegyen a TDM-regisztrációban, illetve a pályázatértékelésben, továbbá a TDM szakmai irányelvek érvényesítése érdekében megerősítsék a TDM-projektek fenntartási kötelezettségének hátterét, akár az azt megszegő önkormányzatok pályázati rendszerből való kizárásával.

 

MTI 2013. augusztus 13., kedd 18:53


Cikkajánló
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Eddig nem érvényesül a papírforma – Félidőben jár Az Év Fürdője szavazás
- Megújult Etyeken Magyar-kút
- Új élménymedencével ünnepelte 50 éves jubileumát a füredi Marina

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing