Egymilliárdos sportcsarnok épül Siófokon

A tervek szerint a jövő év közepére újabb sportlétesítménnyel gazdagodik Siófok: ünnepélyes külsőségek között tették le szerdán a Kiss Szilárd Sportcsarnok alapkövét.
A korábbi kenyérgyár területén csaknem egymilliárd forintból épül egy 1100 fő befogadására alkalmas, multifunkcionális csarnok - jelentette be Balázs Árpád polgármester.

A siófoki sportcsarnok a TAO-támogatásoknak köszönhetően készülhet el, a városi önkormányzat 200 millió forintot biztosít a munkálatokhoz.

Simicskó István sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: a sport továbbra is stratégiai ágazat, és az a cél, hogy minden magyar gyermek ismerkedjen meg közelebbről a sporttal, a rendszeres mozgás örömével. Hozzátette: Siófok egy igazán jó példa, hiszen az elmúlt években folyamatosan erősödött és gazdagodott a sportélet a Balaton-parti városban.

A Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Jakó Gergely kiemelte: az új létesítmény nemcsak a városi és a megyei, hanem a magyar kézilabdázást is szolgálja majd.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési Iván elismerését fejezte ki a siófoki klub vezetőinek azért, hogy az elmúlt években egy stabil élvonalbeli együttest alakítottak ki, és az utánpótlás-nevelést is kiemelten kezelik.

A Siófok KC-Galerius Fürdő a hatodik évét kezdte meg az élvonalban, és az új szezonban a sikeres KEK-szereplés mellett a magyar bajnokságban a legjobb négy közé jutás a célja.

A klub szakmai igazgatója, a 70 esztendős Kiss Szilárd köszönetét fejezte ki, hogy névadója lehet a csapat új otthonának.

 

 

MTI 2014. október 8., szerda 13:09


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing