Egykettő Téli Didergős Kínálat

2013.11.28. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Tél didergős napok ellen készítette el az Egykettő téli itallapját, ahol a klasszikus receptek mellett igazi különlegességeket is megtalálhatnak a betérő vendégek. A hely téli missziója, hogy felmelegítsék a vendégeket a fejük búbjától egészen a lábuk ujjáig!

Bár lassan tényleg itt van a tél és Holle Anyó már megrázogatta párnáját a város felett, egy cseppet sem kell félni, hiszen az Egykettő megtalálta a legjobb recepteket téli didergés ellen és felmelegít mindenkit téli italkínálatával. A klasszikus italok mellett néhány komolyabb változattal is készülnek, hogy a hideg napokat is különlegessé tegyék a vendégek számára.

Egykettő Téli didergős forró ital kínálat

Grog 890,-Ft

Házi forralt bor fehér/vörös 2 dl 590,-Ft

Rumpuncs 890,-Ft

Házi karamellás tej 550,-Ft

Forró fahéjas almalé 550,-Ft

 

Krémes forró csokoládék pillecukorral:

Cioccolata classica ( Klasszikus ) 650,- Ft

DiChoco ( Étcsokis ) 650,- Ft

Cioccolata blanka ( Fehércsokis ) 650,- Ft

 

Az italok alkoholos kivitelben is rendelhetők…

 

A HÁZ AJÁNLATA, MELY 1/2-RE FELMELEGÍT:

1/2 Folyékony szilvásgombóc 890,-Ft

 

Egy kis pillecukor történelem:

A pillecukor története igazán fordulatos. Alapanyagát már az ókorban ismerték, névadója lett egy híres pszichológiai tesztnek, evolúciója nyomán pedig kultikus édességgé vált.

A nálunk is megtermő fehérmályva, az orvosi ziliz gyökerének nyálkás kivonata gyulladáscsökkentő hatású, a torokfájás kitűnő ellenszere. Az ókorban mézes édességek fűszere volt, később például habcsókba és rózsavízbe is keverték. Francia találmányként ezután a gyökér szirupos főzetéből megszületett a mályvacukorka, átmenetet képezve a bon-bon és a gyógyszer között.

A hatvanas években Angliában végeztek először „marshmellow tesztet”, ami egy igazán egyszerű kísérletre épült. Négyéves gyerekeknek választási lehetőséget kínáltak, vagy azonnal megehetnek egy kocka pillecukrot, vagy várnak tizenöt percig, amíg a kísérletvezető visszatér a szobába, akkor viszont kettőt is kapnak. A kísérlet további részében közel két évtizedig követték a gyerekek életének alakulását és azt állapították meg, hogy azok a gyerekek, akiknek volt türelmük kivárni a második cukorkát, sikeresebbek és boldogabbak lettek az életben mohóbb társaiknál. A pillecukor közreműködésével is bizonyítást nyert, hogy az önfegyelem vagy éppen a nemet mondás képessége milyen fontos tulajdonságok.

Részletek:

www.egyketto.eu

www.facebook.com/EgykettoBisztroFroccsliget


Cikkajánló
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing