Egykettő Csillagleső

Augusztus 15-e és 24-e között az Egri Csillagokat fürkészik az Egykettő egén! Az Egri Bikavér fehér kistestvére, mely csak az elmúlt két évben indult hódítóútjára az egri borászatok összefogásaként, ma már több mint húsz egri borász által készített borfajta. Egy kisebb szelekciót kínálnak most a belvárosban székelő Egykettőben, amihez a Sarki Fűszeres remek sajtjait párosítják.

Két évvel ezelőtt az egri borászatok összefogásaként megszületett a bikavér párja, egy fehér bor. A szabályozás szerint egy csillag akkor csillag, ha legalább 50 százalékban Kárpát-medencei szőlőfajta szerepel benne és legalább négy fajta összeházasításáról van szó. Hogy hogyan tud 23 borászat Egri Csillaga karakterében hasonló, de mégis egyedi lenni? Az Egykettőben utánajárnak! Esténként egri borászok mutatják be Egri Csillagukat. Gál Péter a Gál Lajos Pincészettől, Burucs Marcell a Kovács Nimród Winery képviseletében érkezik, ifj. Gál Titi a Gál Tibor Pincészet Egri Csillagát prezentálja, Tóth Kata az Egri Borvártól, Kis Tamás pedig St. Andrea pincészettől bizonyítja, van helye az új borfajtának a magyar borok csillagos egén.

 Sarki Fűszeres-választék. HOL Magazin 2013.

A sajtkínálatot a Sarki Fűszeres kapitányának, Nemesvölgyi Attilának köszönheti a program. És miután az Egykettő szerette volna, ha a sajtokban is megjelennek valahogy a borok, így a Bükki Sajtos, Sándor Tamás zsendicéjét minden nap egy-egy újabb borászhoz igazítja Kovács Árpás, séf. A zsendice eredetileg neutrális ízű dolog, amit rengetegféleképpen lehet ízesíteni. Éppen ezért könnyen tudják személyre, azaz borászra szabni. A zsendice mellett a Bükki Sajt snidlinges gomolya sajtja, venyigehamuban érlelt kecskesajtja és malmos érlelt tehénsajtja lesz terítéken. Az Élő Bolygó Alapítvány zsúrsajtja, Pók Tamás Bianca szőlőlekvárja és a frissen sütött házi kenyerek pedig csak a pontot teszik fel az i-re.

A részletes programot az Egykettő honlapján találják az érdeklődők:

http://egyketto.eu/egyketto-csillagleso/

Mindenkit várnak Egri Csillag lesőbe az augusztusi csillaghullás idején!


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Elmarad a Séf Fesztivál Tihanyban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing