Egy százalék – egy csepp segítség korán érkezőknek

„Korán érkeztem. De te még épp időben vagy.” Ez a megható gondolat hívja fel a figyelmet egy olyan alapítvány munkájára, amelyre sokan csak akkor figyelnek fel, amikor a családban, vagy a tágabb környezetben koraszülött baba érkezik. A Gézengúz Alapítvány 1990 óta évente több ezer gyermek életébe tud sorsdöntő változást hozni a fejlesztéssel, gyógyulással. Adónk 1 %-ával segíthetünk abban, hogy még több szülő és gyermek mosolya lehessen önfeledt egy sikeres terápia után.

A Gézengúz Alapítványt 1990-ben a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében hozta létre Dr. Schultheisz Judit, az alapítvány orvos-igazgatója. Az alapítvány célja, hogy egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai és szociális segítséget nyújtson a családoknak, hiszen egy sérült gyermek fejlesztése, gondozása hirtelen nehéz helyzetbe hozhatja a szülőket, akik nem voltak erre a kihívásra felkészülve. Schultheisz doktornő holisztikus szemlélettel alakította ki a Gézengúz Alapítvány gyermekterápiáját és a korai fejlesztés hagyományos útjait. Fontos szerepet játszik a korai felismerés és a megelőzés, amelyet szűrővizsgálatokkal, ultrahang-diagnosztikával is biztosítanak a házi gyermekorvosokkal és védőnőkkel együttműködve. A gyógykezelések egyik fontos eszköze a neuro-hidroterápia, és a doktornő saját szabadalma, a Huple® nevű terápiás, mozgás- és koordinációfejlesztő eszköz, amellyel akár egészséges gyermekek mozgásbiztonsága és ezáltal önbizalma is kitűnően fejleszthető.

Koraszülött Alapítvány. HOL Magazin 2013.

A Gézengúz Alapítvány amúgy is kiemelten fontosnak tartja, hogy az általuk kezelt gyermekek egészséges társaikkal, testvéreikkel közösen, integráltan éljék át a csoportos foglalkozásokat. Az alapítvány 2004-ben megnyílt európai színvonalú terápiás központjában, Budakalászon így számos foglalkozást együtt élvezhetnek az egészséges és a sajátosan fejlődő gyermekek is. A művészi tornától, a zeneterápián keresztül számtalan speciális foglalkozás segíti a gyermekeket a meghitt, családias, barátságos hangulatban épített és berendezett Cseppek Házában, ahol az egyedi terápiás szobák mellett csoportos foglalkozásra alkalmas terem, fejlesztő játszósarok, klórmentes medence, bentlakásos apartman is várja a családokat. Győrben, Salgótarjánban, Óbudán és Budafokon szintén működik Gézengúz Központ, ezek továbbfejlesztése, a felszereltség bővítése is folyamatosan történik.

A Gézengúz Alapítvány a kezdetektől fogva részt vesz nemzetközi partnerprogramokban, hazai koragyermekkori intervenciót fejlesztő országos programokban, a kutatási eredményeket Dr.Schultheisz Judit és kollégái publikációkban, tanulmányokban és konferenciákon adják tovább. Az alapítvány több ízben is sikeres művészeti pályázatot hirdetett, legutóbb novemberben „Egy csepp meglepetés” címmel 500 beérkezett pályaműből válogattak, fotók, kisplasztikák kerültek kiállításra.

És persze egy csepp meglepetést sem kell, hogy okozzon, hogy támogatás nélkül a Gézengúz Alapítvány sem tud elegendő mosolyt varázsolni szülők és gyermekek arcára. Adónk 1 %-ával segíthetünk nekik. A tavalyi évben megkapott adomány 1652 család gyermekének vizsgálatához és 11 870 terápiás valamint 6527 hidroterápiás ellátás biztosításához járult hozzá. Korán érkezett és születési károsult babák sokan vannak. Ahhoz, hogy a Gézengúz Alapítvány a 23. évben is egyre több sikerélményt és örömöt tudjon szerezni, idén is szükség van az összefogásra. Még épp időben vagyunk, hogy segítsünk a korán érkezőknek!

www.gezenguz.hu


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing