Egy helyen a legnagyobbak

2014.12.17. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A legismertebb hazai chefektől, chefekről – egy kötetben
A minap jelent meg Szabó Edit „Nagy Séfkönyv” című munkája. A kiadvány 25 magyar chefet mutat be, akik nem csak recepteket adnak a kulináris élvezet szerelmeseinek, hanem megismerhetjük azokat is, akik ezeket a csodákat a konyhánkba varázsolják. A könyv forgatói megismerhetik többek között Wolf Andrást is, aki a New York Kávéház és a Salon Étterem chefje.

A kötetben 25 híres magyar séfet mutat be a szerző, mindegyikük 3 fogással lopózik be először a fejünkbe, aztán garantáltan a konyhánkba is. Vagyis a Nagy Séfkönyv 75 ételkülönlegességet ír le részletesen, ezen kívül mélyinterjú formájában megismerhetjük ezen ételek alkotóit, személyiségüket, sikereiket, világszemléletüket. A könyv az olvasók mindenérzékét megmozgató fotóit Vető Gábor készítette.

András, mint a kötet összes többi szereplője, három ételkülönlegesség receptjét osztja meg az olvasókkal. Megtudhatjuk, hogyan készül a:

- Hideg libamáj zsírjában

- Galambmell petrezselyempürével, mogyoróval és borókás jus-vel

- Fehércsokoládé-mousse, puszedlifagylalttal

Wolf András már kiérdemelte a legjobbaknak járó figyelmet: hisz a hagyományos magyar ételek és alapanyagok erejében, azonban új formában álmodta őket újjá.

Wolf András, a New York Kávéház séfje. HOL Magazin 2014.

A Salon Étterem chefjei évek óta dolgoznak az Esszenciális Magyar Gasztronómia megismertetésén. Ez nem csak egy jó étel elfogyasztását jelenti, minden mást is magába foglal, ami új és tradicionális egyben. Az ételek kinézetének és tálalásának teljes átalakítása mellett kitartanak a hagyományos ízek megtartása mellett. Az íz, a szín, a textúra, az illat és a forma művészi harmóniája, melyből az íz állandó elem, míg az egyéb jellemzők szabadon változtathatók - a kreatív alkotás területe.

Ebből kap ízelítőt a nagy Séfkönyv olvasója, aki a pontos leírásoknak köszönhetően kipróbálhatja és fejlesztheti kulináris ismereteit és konyhai ügyességét.

 

New York Kávéház és Salon Étterem

1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.

Tel: +36 1-8866-167

Fotók: Nagy Séfkönyv


Cikkajánló
- Dining Guide - Volkswagen TOP100 Étteremkalauz
- Fényes Hunguest Hotels-sikerek a Bocuse d'Or idei versenyén
- Veres István, a Babel séfje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét
- Menyhárt Attila és Fekete Antonio most a spanyol ajkúakat kápráztatja el
- Japán konyha és magyar bor: az igazi nyerő páros

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing