Egy detroiti ház, melyet 4 fiatal mentett meg a pusztulástól

2015.06.23. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Detroit 1950-ben gazdaságilag még a csúcson volt, de azóta több mint egymillió lakossal csökkent a népessége, és ma már a még a városban élő lakosainak sem tud elegendő munkát nyújtani. Ezenkívül még körülbelül 80.000 lepusztult, lakatlan ház is található a városban,melyet a Detroiti Ingatlankezelő Vállalat aukciókon próbál értékesíteni, az el nem adott épületekre azonban bontás vár.

Az Ingatlankezelőn kívül még a bankok próbálnak olyan hitelkonstrukciókat nyújtani, melyek arra ösztönzik az embereket, hogy újjáépítsék a város központjában található, pusztulásnak indult, lakatlan házakat, 2013 végén azonban négy pályakezdő fiatal vásárolt meg egy ilyen romos épületet, hogy újjáépítsék, és otthont és munkahelyet teremtsenek benne. Hogy került ez a négy fiatal Detroitba, és honnan gyűjtöttek pénzt a projektre? Ennek jártak utána az Ingatlantájoló szakértői.

Egy nonprofit, a Vállalkozások Amerikáért elnevezésű ösztöndíjas program célja, hogy frissdiplomások számára találjanak pályakezdő, gyakornoki pozíciókat olyan egykor gazdaságilag fejlett, de a csőd szélére jutott, és most újra talpra állni próbáló, feltörekvő városokban, mint Detroit. A fiataloknak két évig kell az adott városban dolgozniuk a program keretén belül, a program pedig forrást biztosít számukra, hogy lehetőségük legyen saját vállalkozást indítani, és beindítani pályakezdő karrierjüket.

Tim Dingman, Scott Lowe, Max Nussenbaum és Sean Jackson az USA négy különböző egyeteméről, négy különböző városból érkezett annak idején a program keretén belül Detroitba és 2013 végén megvásároltak egy omladozó ingatlant mindössze 8.200,- dollárért, ami akkori árfolyamon számolva, megközelítőleg 1.796.000,- Ft-nak felelt meg.

A romos épületet 136.000,- dollárból újították fel, hogy otthont és munkahelyet teremtsenek maguknak falai között. A felújításra felhasznált összeg egy részét, mintegy 6.000,- dollárt a Vállalkozások Amerikáért program biztosította számukra, 120.000,- dollárt kaptak egy befektetőtől, míg a hiányzó 10.000 dollárra gyűjtés során tettek szert.

A házban nagyjából mindent le kellett cserélni, vagy fel kellett újítani, új tetőre volt szükség, újra kellett vezetékezni az épületet, újra kellett építeni a konyhát, falakat kellett felhúzni és a fürdőszobák is teljes renoválásra szorultak.

A fiatalok tehát hazmat védőruhát húztak és nekiláttak a takarításnak, a nagyobb építési munkákat pedig egyik szomszédjuk édesapjára, egy építési vállalkozóra bízták. Az utolsó simításokat még jelenleg is végzi a 4 fős csapat az épületen, projectjükről pedig egy blogot is indítottak, és vezettek folyamatosan Rebirth Realty (újjászületett ingatlan) néven.

Jelenleg öt ösztöndíjas él a házban, a négy pályakezdő pedig, akik felújították az épületet innen indította el  Castle nevű, ingatlan menedzsment szolgáltatást nyújtó software cégét, amelyet jelenleg is az épületből irányítanak.

Joe Guy, a Vállalkozások Amerikáért program közösség fejlesztésért felelős menedzsere elmondta, hogy a detroiti ház jó példa arra, hogy mennyi mindent tehetnek ösztöndíjasaik szerte az országban, és hogy egy csapat okos, vállalkozó szellemű fiatal mennyi mindent ki tud hozni egy ötletből, ha lehetőséget kap arra, hogy megvalósítsa.

Még nem tudni, kik fognak a jövőben ebben a házban élni, és milyen vállalkozásokat indítanak majd útjukra, de a Vállalkozások Amerikáért program várhatóan még sok tehetséges és lelkes fiatalt ad majd a feltörekvő Detroitnak.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

Forrás: http://www.zillow.com/blog/millennials-rescue-detroit-home-177545/


Cikkajánló
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- Egy hét múlva rajtol a magyar Bocuse d'Or-csapat Tallinnban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing