Egy asztalnál a séfek színe java

2011. szeptember 16-án a New York Kávéház Mélyvíz Éttermében tartották az immár negyedik alkalommal megrendezett Séf Asztal vacsorát. Az ország neves séfjeinek összefogása a közös főzés öröme mellett lehetőséget adott arra is, hogy a szakma kiválóságai egymástól tanuljanak, trükköket lessenek el. A Séf Asztal kezdeményezést Bernát Dániel, Kerekes Sándor és Merczi Gábor séfek, valamint Pintér Árpád gasztrofotós indította el 2010 végén. Az első alkalommal még csak öten főztek együtt, de a résztvevők száma, azóta folyamatosan bővül, változik.

Ez alkalommal Wolf András, a Salon Étterem exetutive chefje – aki az aperitifhez szervírozta a köszöntőfalatokat – látta vendégül 10 kollégáját. A „maratoni” vacsorán a közösen elkészített fogásokat az ételek megálmodójának bemutatója mellett kóstolhatta meg az a 40 szerencsés vendég, akik az óriási érdeklődés ellenére jegyet kapott a programra.

A vacsora előtti, a sajtónak szervezett zártkörű kerekasztal-beszélgetésen Wolf András elmondta, nem várták, hogy ekkora érdeklődés lesz az esemény iránt már a negyedik alkalommal. A kerekasztal-beszélgetésen a meghívott újságírók a ház finomságaiból kaptak ízelítőt, valamint a New York Café konyháján eltett baracklekvárból, az „üvegbe zárt nyárból” vihettek haza kóstolót.

Séfasztal a Mélyvíz étteremben. HOL Magazin 2011.

A New York Kávéház gasztronómiai kalandozásainak következő állomása kedden este (lapzárta után) volt, ahol az ország neves gasztrobloggerei kóstolhatták és pontozhatták a Salon Étterem új menüsorának hat ínyencfogását.

A Gasztroblogger vacsora résztvevőiről, és magáról a vacsoráról bővebben a New York Café facebookos oldalán, az alábbi linkre kattintva: http://www.facebook.com/NewYorkCafeBudapest olvashatnak és tekinthetnek meg képeket.


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing