Édességben is a legjobb a Salon Étterem

Nagy Anna munkatársunk nyerte a SIRHA desszertversenyt

Rangos díjjal gazdagította tudásával Nagy Anna cukrász a Salon Étterem elismeréseinek sorát. A nemzetközi cukrászokból álló zsűri a tekintélyes SIRHA Budapest Desszert versenyen a Salon Étterem cukrászát jutalmazta a legkiválóbbaknak járó első – mondhatni a legédesebb - helyezéssel.

A desszert versenyt - a SIRHA Budapest élelmiszeripari-és vendéglátóipari kiállítás egyik fő attrakciójaként - március 10-12. között rendezték a fővárosban. A zsűri elnöke Jordi Bordas, a 2011-es lyon-i Coupe du Monde de la Patisserie győztes spanyol csapatának tagja volt.

A megmérettetést azzal a céllal hirdették meg, hogy a hazai cukrász szakma utolérje a nemzetközi színvonalat és alkalmat teremtsen a feltörekvő, elhivatott tehetségek bemutatkozására. A szakmai zsűri szerint a fiatal cukrászok pályamunkái tökéletesen szemléltették, hogy a magyar minőségi cukrászatban a hagyományok megőrzése mellett helye van a kreativitásnak és a természetességnek.

Nagy Anna, a SIRHA Budapest 2014. évi győztese. HOL MaGAZIN 2014.

A cukrászok az idei versenyre két kategóriában - desszert és tányérdesszert - nevezhettek. A versenyre 2 darab teljesen megegyező, ám szabadon választott formájú gyümölcsös tortát és 8 csokoládés tányérdesszertet kellet elkészíteni, kötelező összetevőket is felhasználva.

Nagy Anna, a Salon étterem cukrásza pedig kiválóan helytállt. Tányérdesszertként Csokoládét készített málnával, desszertnek pedig Tárkonyos joghurtos málnatortával rukkolt elő, amelyet a zsűri nagy örömmel és annál nagyobb elismeréssel, az első hellyel jutalmazott.


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing