Édes Napok - Csokoládé és Édesség Fesztivál

2011.09.01. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

2011. szeptember 16-18. Budai Vár
A fesztiválról:  A gasztrokulturális étlapról évek óta számtalan minőségi rendezvény és fesztivál közül választhattunk, de az étlap mégsem volt teljes, hiszen hiányzott a desszert. Ezért a világ számos városában rendkívüli sikerrel megrendezett csokoládé- és édességfesztiválja után az idei évtől kezdve évről –évre megrendezzük a legrangosabb magyarországi édességfesztivált.

A nemzetközi és hazai fesztiválokon szerzett tapasztalatból tudjuk, hogy rangos fesztivált csak különleges adottságú helyszíneken szabad megrendezni. Ezért választottuk a Budai Várat, melynek hangulata, eleganciája, panorámája a kulináris élvezeteket is még felejthetetlenebbé teszi. Nekünk, magyaroknak a világ egyik legszebb helyszíne, de a külföldi látogatók is a legszebbek közé sorolják, ezért azt gondoljuk, hogy ez a helyszín már önmagában is predesztinálja a fesztivált egy igazán rangos eseményre.

A fesztiválra meghívjuk az édesipar nagyjait, a kézműves csokoládé és édesség manufaktúrákat, a gyártókat, kereskedőket Magyarországról és külföldről egyaránt. Olyan rendezvényt szervezünk, melyen a kiállítók az ismert és szeretett, kereskedelmi forgalomban megtalálható édességeken kívül bemutathatnak különlegességeket, ritkán látható és élvezhető finomságokat, valamint külön erre az alkalomra készített édességeket is. Itt lesznek a csokoládék „barátai” is, mint a gyümölcsök, magvak, kávé, vanília, vagy akár a szörpök, mézek, de a finom borok és más italok.

Megtalálhatók lesznek az ismert tradicionális színek és formák melyek sok-sok termék esetében megmaradtak, ugyanakkor az édességek világpiacán tapasztalható design forradalom - mely hétköznapjainkban szinte a legszembetűnőbb - igazi esztétikai élménnyel gazdagítják kulináris örömünket.

Mindezek együtt arra köteleznek minket, hogy e fesztivál igazán édes emlékként maradjon meg minden látogatóban.

Az Édes Napok” csokoládé és édességfesztivál a szakma legrangosabb magyarországi seregszemléje kíván lenni.

Célunk, hogy e fesztivál lehetőséget teremtsen több magyar és külföldi vállalkozásnak, termelő, vagy kereskedő cégnek a magyarországi piacon történő megjelenéshez, valamint az ideérkező külföldi turisták és szakemberek figyelmébe kerülve más országokba való bejutáshoz, illetve disztribúciós partnerek megtalálásához. Szeretnénk a fesztivállal elérni, hogy a fogyasztók megismerkedjenek az édességfogyasztás örömén kívül azzal a gasztronómiai kultúrával, amely az egyik leglátványosabb igényt hozta az egész világon. Kiállítóink segítségével bemutatjuk az édesség fogyasztásával járó boldogságérzethez tartozó egészséges életmódot is, és természetesen teret adunk a bio és diabetikus termékek bemutatására is.

Az idei fesztivál után a terveink szerint, a jövőben, a Budai Várban egyre nagyobb területen kap majd helyet az ÉDES NAPOK Fesztivál. Végső célunk, hogy ez a rendezvény néhány éven belül Európa egyik legjelentősebb és leginkább számon tartott édesség seregszemléje legyen.

Olyan fesztivált szervezünk, mely országimázsunkat is építi, és ami évek során egy nemzetközileg is ismert és kihagyhatatlan szórakoztató kulturális eseménye lesz Budapestnek, illetve hazánknak.

A fesztivál kommunikációját, PR és reklámtevékenységét a tulajdonosok két évtizedes reklámszakmai ismeretei, és egy tapasztalt reklámügynökség teszi sikeressé. Bevezető kampánya június közepén indul és az Augusztus 20. utáni időszakban válik intenzívvé.

Megjelenünk a legfontosabb internetes hírportálokon, közösségi oldalakon, nyomtatott sajtóban, programfüzetekben, televízióban, rádióban, közterületi felületeken, a turizmusban használt megjelenési lehetőségeken, szórólapokon és édességeket árusító üzletekben, helyszíneken. Miután az esemény nagy közérdeklődésre tart számot, híradók és híradások is nagy figyelmet fordítanak rá.

A fesztivál fővédnöke, valamint több meghívott vendége a közéletből, művészetből, média és sport világából érkezik. Vendégül kívánjuk látni olyan országok képviselőit, amelyek jelentős szerepet töltenek be a csokoládé és édességpiacon. Meghívjuk az édesipar kiemelkedő szakmai prominenseit. Terveink között szerepel más országok csokoládé és édességfesztiváljainak szervezőit is vendégként üdvözölni.

Jegyárak:

6 éves korig ingyenes a belépés.

6-12 év között 900 Ft/nap.

A felnőtt jegy ára 1900 Ft/nap.

A helyszín megközelíthető a BKV járataival:

- a Deák Ferenc tér felől a 16-os busszal

- a Moszkva tér felől a 16-os, 16A és a 116 busszal

- a Clark Ádám tér felől a Budavári Siklóval

 

http://www.edesnapok.hu


Cikkajánló
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- Tokaji Tavasz Tállyán
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing