Édes élmények a patinás körúti szállodában

Üdítően friss kezdeményezéssel lépett közönség elé a patinás körúti Radisson Blu Béke Hotel, Budapest. 
A Zsolnay Szalon néven indított kulturális programfüzér a régmúlt idők irodalmi kávéházainak hagyományait felelevenítve, egyszerre szolgálja ki a szellem és a test igényeit.

Az eseménynek otthont adó szállodához sok szálon és hosszú ideig kötődő írófejedelem, Móra Ferenc életének izgalmas, kevéssé (vagy egyáltalán nem) ismert részleteit feldolgozó, négy estés sorozattal debütáló sorozat már elsőre közönségmágnesnek bizonyult!

A telt ház előtt lezajlott beszélgetés témája Móra és Kalmár Ilona titkolt szerelme volt. A sokáig a történészek és a kutatók előtt is titkolt viszony mélységeibe a család képviseletében Vészits Andrea, az író dédunokája, a Móra Múzeum szakértőjeként Kovács-Krassói Anikó és Medgyesi Konstantin, míg a helyszín és a történeti-történelmi környezet bemutatásában Saly Noémi volt a hallgatók segítségére.

Móra Ferenc és Kalmár Ilon szerelme a téma a Zsolnay Irodalmi Szalon programján. HOL Magazin 2019.

Az előadást kísérő, azt néha félbe is szakító közönségreakciók lakmuszpapírként jelezték a kitűnő hangulatot!

A számos korhű dokumentumot, fotót és visszaemlékezést is felvonultató előadás sikerének láttán garantáltnak látjuk a sorozat következő estjeinek teltházát. Érdemes lehet már most gondoskodni a helyfoglalásról!

A jól megválasztott téma, a felkészült előadók és a pompás helyszín mellett akár másodhegedűs is lehetett volna a vendéglátás. Nem tudott az lenni... Bechmann György cukrászremekei, a finom kávék és italok már érkezéskor magasra helyezték a lécet, illetve a minőségi elvárásokat.

Zsolnay Kávéház, a Móra-estek otthona. HOL Magazin 2019.

Igényes program.  Elegáns helyszín. Nívós gasztronómiai kínálat. Mindez a mozijegyárakkal összevethető árú belépők mellett? Igencsak vonzó kombináció....

Találkozunk szeptember 26-án a Zsolnay Szalonban?

 

Zsolnay Kávéház Facebook oldala: https://www.facebook.com/zsolnaycafe/

Az esemény a Facebook-on: https://www.facebook.com/events/384523882228359/

Jegyfoglalás: http://bit.ly/ZsolnayArtSzalon_Jegyfoglalas2A Zsolnay Irodalmi Szalon Móra-estjeinek programja a kiajánlón. HOL Magazin 2019.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing