Díjeső a New York Kávéházban

Átadták az irodalmi pályázat elismeréseit

Az Édesanyákról – versben vagy prózában. Ez volt a témamegkötése az irodalmipályázat.hu kiírásának. A szépírópályázatra április végéig lehetett volna jelentkezni, de a nagy sikerre való tekintettel hamarabb lezárták azt. A díjátadót a New York Művész Páholy tegnapi – 05.27-i – estjén tartották meg.

Április végéig lehet jelentkezni az irodalmipalyazat.hu „Édesanya” szépírópályázatára. A kiírás szerint legfeljebb 140 pályázatot tudtak elfogadni, mivel ez a mennyiségű pályamű hamar beérkezett, korábban lezárták a jelentkezési időt. A feltételek között szerepelt, hogy a pályázók vers vagy rövid próza műfajban, legfeljebb 8 ezer leütéssel adhattak be pályaművet a szervezőknek.

Az értékelést – már hagyományosan – a New York Művész Páholy aktuális programjához igazították. Tegnap este a neves zsűri – Karafiáth Orsolya író és költő, valamint Turczi István író – a helyszínen, vagyis a Világ Legszebb Kávéházában értékelték a beérkezett pályamunkákat. Korábban egyébként az összes mű felkerült az irodalmipalyazat.hu Facebook oldalára, így a közönség is szavazhatott, méghozzá egy like-kal.

Az irodalmi pályázat zsürije. HOL Magazin 2013.

Az irodalmi pályázat nyertesei:

Völgyi Lajos A mi anyánk

Győri Orsolya Szívösszhang

Móritz Mátyás Csöndes vallomás lehajtott fejjel

Kölüs Lajos Könnyű, pihe könnyű

Különdíjak:

Persányi Norina A vég kezdete

Vincze Erika Érdes volt a kezed

Bata Erika Őt is

A like verseny győztese:

Hegedűs András A függöny mögül

A díjátadó a New York Művész Páholy aktuális programjához kapcsolódott. Tegnap este telt ház előtt, nagy sikerrel szerepelt az Alkotás lelkei. A Világ Legszebb Kávéházában először lépett együtt színpadra a Londonban élő balettművész, Tunyogi Henriett, hazánk egyik legnépszerűbb zenész-énekese, Sztevanovity Zorán és a kultúrával évtizedek óta foglalkozó, társművészetekkel együtt gondolkodó fotóművész, Kaiser Ottó. Az alkotás lelkei című esten a tánc, a fotó, a zene és a fellépők baráti, személyes történetei kerültek középpontba.


Cikkajánló
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA
- …MINT ÜSTNEK ZENGÉSE

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing