Derekasan helyt álltak a Salon Étterem szakácsai

2015.12.02. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Kitettek magukért a VI. Hagyomány és Evolúció versenyen

A Salon Étterem három kollégája is indult a megmérettetésen. A selejtezőből ketten jutottak tovább, ahol Czifra Zalán elhozta a legjobb halételért járó elismerést.

A Hagyomány És Evolúció szakácsverseny döntőjét november 22-én rendezték. A feladat a versenykiírás szerint: akasztói ponty tetszőleges garnírunggal és mártással, étteremszerű tálalásban. A halat és a meglepetéstányért – amely aranyszalagos beregi csirke volt – a kezdéstől számítva 4 óra 10 perc leteltével kellett tálalni, 7 adagban.

A különlegesen erős mezőnyben a Salon Étterem szakácsai közül Szűcs Zoltán a negyedik, Czifra Zalán a hatodik helyen végzett. A Salon Étterem chefjei a versenyen indult kollégáikra nagyon büszkék és ezentúl is támogatják őket törekvéseikben.

A nyertesek: Horváth Ákos (LouLou) és Daniel O’Shea (Alabárdos) – megosztott első hely

A harmadik dobogós: Bernát Dániel (Rézkakas)

A szakácsok között nagy célok érdekében folyt a küzdelem. Elsőként továbbképzési ösztöndíjért ment a harc, másrészt pedig a döntő első három helyezettjéből kettő részt vehet a Bocuse d’Or 2016. február 18-ára kiírt magyarországi szelekcióján.

 Hagyomány és Evolúció. A Salon Étterem versenyzői. HOL Magazin 2015.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület már hatodik alkalommal hirdette meg a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyt. A tizenkét éve rendszeresen megrendezett esemény célja a kulináris intelligencia és a technológiai tudatosság fejlesztése, repertoárbővítés, ízléscsiszolás, tehetségkutatás, mindez a szakmai és a nagy nyilvánosság bevonásával. Összességében az éttermi kultúra, az ország étkezési kultúrájának fejlesztése a legfőbb feladat.


Cikkajánló
- Az MVI által alapított Gundel Károly díj ettől az évtől a Gundel Étteremben kerül átadásra
- A kenyér minősége már jobban számít az árnál
- Újranyitott a Szabadság Kávéház
- Csúcsgasztronómiai ízutazás
- Felhívás Gundel Károly – díjra való jelölésre 2019.

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing