Derby és Gasztroangyal Fesztivál

2015.06.17. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A magyar gasztronómia és lóversenysport legismertebb képviselői várják a közönséget július 3. és 5. között az első Derby és Gasztroangyal Fesztiválon a budapesti Kincsem Parkban.

A háromnapos rendezvényen több mint 100 termelő ezernél is több portékája lesz megvásárolható és megkóstolható, de a látogatókat angol telivérek és agárversenyek futamaival is várják a szervezők - hangzott el a program helyszínén tartott keddi sajtótájékoztatón.

Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a pénteki program gerincét a Lóverseny az éjszakában program adja, amelyen a gátverseny mellett lesz utánpótlás Hendikep Kupa és agárverseny is. Az estet a nagyszínpadon Rúzsa Magdi koncertje zárja.

Szombaton az ügetőfutamoké lesz a főszerep, a 10 ügetőfutam közül az Aréna Pláza Pannónia díjért a legjobb négy- és ötéves lovak versenyeznek, a 101. Magyar Ügetőderbyn pedig a legjobb három éves lovak állnak rajthoz. A nap végén a Virtuózok koncertjét lehet meghallgatni.

Vasárnap galoppversenyek lesznek, a zárónap vendégeként pedig a Nemzeti Lovasszínház gálaműsorát tekinthetik meg a résztvevők.

Borbás Marcsi, a közmédia Gasztroangyal című műsorának vezetője elmondta, hogy a tradicionális magyar konyha legjellegzetesebb ízeivel és számos újdonsággal is találkozhatnak a látogatók. Kiemelte, a meghívott termelőket komoly szakmai szűrés alapján választották ki, hogy a vendégek a legmagasabb minőségű termékek közül válogathassanak, legyen szó akár tejtermékekről, tészta-, kenyér- és húsfélékről vagy zöldségekről, gyümölcsökről. "Nagyon figyeltünk arra, hogy a tradicionális és a korszerű táplálkozás egyaránt helyet kapjon a kínálatban, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket" - emelte ki.

A gasztroszínpadon Borbás Marcsi vendégeivel együtt fog sütni és főzni, de a helyszínre érkezők a réteshúzás, a lekvárfőzés, a halfilézés, a savanyítás, a kenyérsütés, és a sajt készítés fortélyait is elsajátíthatják.

 

MTI 2015. június 16., kedd 16:30


Cikkajánló
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- Tokaji Tavasz Tállyán
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon
- KONCERTÁRIÁK / VIVALDI, HAYDN, MOZART, BEETHOVEN ÉS MENDELSSOHN MŰVEI
- HŐSI ÉLET - 2020.március 5. 19.30. MÜPA

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing