Dekorálj mézeskalácsot!

2013.12.03. | Kategóriák: Éttermek, Akciók, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A mézeskalács készítés legjobb része a dekorálás. Különben a tésztáját elég nehéz összegyúrni, és a hagyományos recept szerint még állni hagyni, pihentetni is kötelező lenne legalább fél napig. Mivel viszonylag kevés embernek van ideje erre a nagy karácsonyi hajrában, de azért mégiscsak jó lenne egy kosárnyi mézeskalács, akár falatozgatni, akár a fára aggatni, akár a karácsonyi csomagolást feldobni, az Egykettő remek megoldással rukkolt elő.

Az Egykettő megsüti a mézeskalács alapot, a vendégek kezébe mézeskalácsíró ceruzát, meg néhány darab, még meg nem rajzolt mézeskalácsot ad és innen már minden csak a kreativitáson múlik. Miközben forrócsokiznak az alkotók, mert hogy az ár egy édes csábítást is tartalmaz, elkészülhetnek a mézes csodák, melyek végső formájának tényleg csak a fantáziátok szab határt.

A mézeskalács hagyománya a régmúltba nyúlik vissza. A méz hosszú időn át pótolhatatlan édesítőszer volt, így megbecsülése a belőle készített tésztára is átment. Ezért jelentőséget, helyenként misztikus erőt is tulajdonítottak neki. Az ókori görögök a halott szájába is mézeskalácsot tettek, hogy ezzel engesztelhesse ki Cerberust, az alvilág mogorva őrét. A meseirodalomban is fellelhető, Grimm testvérek meséjében, a "Jancsi és Juliskában" szerepel egy mézeskalács ház, a csábítás szimbólumaként. A századok alatt a díszítésnek jelképi rendszere alakult ki, vagyis mind a formájában, mind a díszítésében meghatározott eseményhez köthető egy szépen elkészített mézeskalács.

Itt van tehát egy igazán csajos program decemberben, mely kiváló lehet a karácsonyi mézes ajándékok elkészítésére.

Egykettő Mézeskalács ajánlat 1.790 Ft-ért:

• 4 db mézeskalács megsütve

• 1 db rajzoló toll

• 1 forró csoki

www.egyketto.eu

www.facebook.com/EgykettoBisztroFroccsliget


Cikkajánló
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól
- 2020/21 az újramuzsikálás évada a Nemzeti Filharmonikusoknál
- Az online térbe költözik a Zöldülők Vására
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing