Debreceni tavasz negyven programmal

2016.03.10. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Negyven programmal - koncertekkel, film- és színházi bemutatókkal, kiállításokkal, irodalmi estekkel - várja a Debreceni tavasz 2016 elnevezésű kulturális rendezvénysorozat április 24-ig az érdeklődőket.

Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere a programokat bemutató keddi sajtótájékoztatón kiemelte: az Apolló moziban a Frankofón Filmnapok keretében hat kortárs francia alkotást mutatnak be, köztük a Mustang című filmet, amely a Saul fia legnagyobb ellenfele volt az idegen nyelvű filmek Oscar-díjáért folyó versenyben.

A költészeti fesztivál és a tavaszi képzőművészeti tárlat hagyományos rendezvényei a tavaszi kulturális fesztiválnak, amelyen azonban most először rendeznek virágvasárnapi felvonulást - tette hozzá az alpolgármester.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet a március 14-i és 15-i ünnepi programokra, megfogalmazva azt a reményét, hogy politikai hovatartozástól függetlenül együtt ünnepel majd a város lakossága és sikerül "összefogást mutatni a nemzeti értékek iránt".

Bódor Edit, a programokat szervező Főnix Kft. ügyvezetője a Kolompos együttes Jönnek a huszárok című családi koncertjére, a Debreceni Big Band és Gájer Bálint fellépésére, a Budapest Bár koncertjére, a Momentán társulat RögvEst című improvizációs showjára, valamint Udvaros Dorottya Majdnem valaki című lemezbemutató koncertjére hívta fel a figyelmet. A Művészetek Palotája új családi táncjátékát, az Elvarázsolt kastélyt a Kölcsey központban tekinthetik meg az érdeklődők - tette hozzá.

Bódor Edit utalt arra is, hogy a Debreceni tavasz 2016 programsorozata májusban színházi bemutatókkal folytatódik: a nagyerdei szabadtéri színpadon táncos majálissal nyílik az évad, a Kölcsey központban pedig mások mellett Marry Orr: Mindent Éváról című színművét láthatja a közönség az Orlai Produkciós Iroda előadásában.

 

MTI 2016. március 8., kedd 14:06


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing