Cziffra György Emlékkoncert

2018.10.31. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Cziffra György Emlékkoncert a Cziffra Fesztivál 2018. díjazottjaival

Horti Lilla énekművész és Devich Gergely gordonkaművész hangversenye

2018. november 5. (hétfő) - 19:00

A Balázs János zongoraművész által alapított Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy Cziffra György zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze és ápolja. De ezen felül a fiatal művészek felkarolását is célul tűzte ki, mely kezdeményezéshez a XIII. Kerületi Önkormányzat is csatlakozott és támogatást nyújt, egyebek mellett az Emlékkoncert megvalósításával is. Horti Lilla zenész családban született, Marton Éva és Virág Emese tanítványa volt a Zeneakadémia opera szakán, számos versenyt nyert, például a 22. Nemzetközi Ferruccio Tagliavini Énekversenyt, valamint a legjobb szopránnak járó Joan Sutherland díjat is ő kapta. A fiatal énekesnő tehetségét számos díjjal, ismerték már el, legutóbb tavaly októberben, amikor Junior Prima díjat vehetett át. A koncerten Liszt és Puccini dalokat hallhatunk előadásában, Virág Emese Liszt díjas zongoraművész közreműködésével. Devich Gergely egy muzsikusdinasztia legifjabb tagja. Az országos zenei versenyek dobogóinak meghódítását követően 2014-ben ő képviselhette hazánkat a Fiatal Zenészek Eurovízióján, ahol az addigi legkiemelkedőbb magyar teljesítményét nyújtva harmadik helyezést ért el. Ez alkalommal műsorán szerepel Chopin g-moll cselló-zongora szonátája, és Rahmanyinov: Vocalise című műve szerepel, Kovalszki Mária Liszt-díjas zongoraművész közreműködésével.

A belépés díjtalan! Regisztrációs jegy szükséges, amely a helyszínen kapható vagy a doryeva[kukac]kult13.hu email címen igényelhető.

A koncertre a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

A lefoglalt jegyek a koncert napján, 18.30-ig átvehetők a helyszínen, utána kiadásra kerülnek.

Helyszín

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ
József Attila tér 4. 
Budapest, Pest 1131 Magyarország + Google Térkép

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing