Cukrászok, szakácsok és pincérek országos versenye Tatán

2017.02.23. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton Tatán. A vetélkedőn kétszáznál több cukrász, szakács, pék munkáját díjazzák, a felszolgálók pedig különleges alkalmakra szóló terítékeket mutatnak be.

A 15 éves hagyományra visszatekintő Farsang Kupán az ételművészet egyik ágaként külön kategória a cukorvirág-készítés. A versenyzőknek legalább hét virágból álló kompozíciót kell készteniük. Fontos a botanikai pontosság, a bimbók és a kitöltő virágok nem számítanak teljes értékűnek, de a csokor kötelező elemei.

A versenyt idén először az új városi sportcsarnokban rendezik meg, az elkészült ételsorokat, süteményeket és terítékeket a nagyközönség 12 órától este ötig díjtalanul megtekintheti.

A csarnokban bemutatót tartanak a koktélosok, a zöldségszobrászok és a baristák, a karamellkészítők, valamint az Ászár-Neszmély Borvidék.

A versenyen mindent saját kezűleg, egyedül kell elkészíteni, semmilyen előre gyártott elemet nem használhatnak a versenyzők, akik között megtalálhatók a gasztronómia olimpiai, világ- és Európa-bajnokai.

A különböző ételkészítő szakmákat összefogó verseny jelentőségét növeli, hogy a tanulók együtt versenyeznek a felnőttekkel, akik tudásukkal és a nemzetközi versenyeken szerzett tapasztalataikkal motiválják a kezdőket a fejlődésre és a tanulásra.

 

 

 

 

MTI 2017. február 23., csütörtök 10:42


Cikkajánló
- 2020/21 az újramuzsikálás évada a Nemzeti Filharmonikusoknál
- Az online térbe költözik a Zöldülők Vására
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- Tokaji Tavasz Tállyán
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing