Csónakázó tavat alakítanak ki a Homokháton

Csónakázó tavat alakítanak ki a Homokháton; Mórahalom városa a Nagyszéksóstó és környékének rehabilitációja során valósítja meg a projektet jövő nyárra, mellyel tízéves turisztikai fejlesztési sorozat fejeződik be - mondta el a projektnyitóról szólva a település polgármestere az MTI-nek.

Nógrádi Zoltán (Fidesz) felidézte: a város hosszú ideje igyekszik a turisztikai beruházásokat összehangolni. Ebben az évben jórészt befejezték a fürdő, a szálloda és a vendéglátó-ipari egységek kialakítását. Ezzel párhuzamosan a kiegészítő lehetőségekre is pályáztak. Így fontos változásokon megy át az erdei iskola, annak környezete, történelmi skanzent alakítanak ki, és gyarapszik a lovasturisztikai és sportturisztikai lehetőségek száma is.

Emellett a harmadik jelentős kiegészítő turisztikai csomag a Nagyszéksóstó környékének fejlesztése, ahol a bivalygulyával, az ifjúsági szállással, túraútvonalakkal, gasztronómiával, környezetvédelemmel igyekeznek a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére állni. Ennek része a csónakázó tó kialakítása, ami nem más, mint egy korábban természetes vízfelületként és vízgyűjtő területként működő tó rehabilitációja. Utoljára itt az 1920-as években lehetett fürdeni és csónakázni. Most kotorták a tavat és a bivalyok is jótékony hatással vannak a környezetre. A madárvilág, a flóra és a fauna is szépen kialakult.

A csónakázó tó és környékének kialakítása hetvenmillió forintból, ötven százalékos uniós támogatással valósul meg.

A csónakázótó közvetlen közelében várja vendégeit a Colosseum Hotel.

Forrás: -MTI-


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing