Cseppnyi kaland, tengernyi élmény

2013 Orfűn a Vízi Sportok Éve! A Pécstől csupán negyedórányi autóútra, a Nyugat-Mecsek festői völgyében fekvő üdülőparadicsom a nyári szezonban közel 150 rendezvénnyel, és csaknem 30 vízhez kötődő programmal várja a látogatókat.

A Vízfő-forrás táplálta orfűi tórendszer 4 tavának összesen 123 hektárnyi vízfelülete élményekben gazdag kikapcsolódást ígér: van itt aquapark, homokos tóparti strand, fitnesz park és Kneipp-sétálóösvény, csónak- és vízibicikli kölcsönzés.

Az aktív pihenésre vágyók kerékpárra vagy lóra pattanhatnak, hogy így fedezzék fel a tavak varázslatos természeti környezetét. A térségben számos különleges túraállomás és kalandos barlangtúra várja a profi túrázókat és kedvtelésből kirándulókat.

Orfű. 2013 a vízi sportok éve! HOL Magazin 2013.

A Vízi Sportok Évében többek közt sárkányhajó- és vitorlás versenyek, éjszakai sárkányhajózás, tó körbeúszás, vízi geo-caching és sok más izgalmas „vizes” program kerül megszervezésre idén nyáron Orfűn.

A versengő sárkányhajók megkapó látványt nyújtanak: a hajótest 12,5 méter hosszú, melyet elöl színes sárkányfej, hátul pedig sárkányfarok díszít. A 16-20 evezőst dobszóval irányítja a hajó orrában háttal ülő dobos. A több, mint kétezer éves, Dél-Kínából származó sportágat bárki kipróbálhatja, nem kell hozzá evezősmúlt! A pompás hajók remek programlehetőséget kínálnak baráti társaságoknak. Az Aktív Víziturisztikai Központban 20 fős, az OrfűFitt Jurtatáborban 10 fős sárkányhajók bérelhetőek előzetes bejelentkezéssel.

Az Orfű Aquapark 7 óriáscsúszdával, 1400 m² alapterületű élménymedencével, pezsgő- úszó- és gyermekmedencével csábít strandolásra. A vízi élmények mellett műfüves focipálya, strand röplabdapálya, valamint nagyméretű fa játszótér is segíti a család aprajának és nagyjának felhőtlen kikapcsolódását.

Orfű. 2013 a vízi sportok éve. HOL Magazin 2013.

A természetes vizek kedvelői számára a Kis-tó Strand az ideális választás. Az orfűi tórendszer első taván terül el Baranya megye egyedüli ellenőrzött vízminőségű, homokos aljzatú, természetes nyíltvízi fürdőhelye, amely egyaránt alkalmas fürdőzésre, valamint a vízi sportok számos változatának művelésére.

A vízi élmények kimeríthetetlen tárházának felfedezése, egy orfűi csobbanás megér egy hosszabb kirándulást!

Programajánló:

2013. június 15.-16. OrfűFitt Életmód hétvége a Jurtatáborban

2013 június 19-22 Fishing On Orfű (FOO), alternatív zenei fesztivál a Panoráma Kempingben (fellép többek közt a Quimby, Péterfy Bori & Love Band, Ganxta Zolee és a Kartel, Vad Fruttik valamint a Kaláka együttes)

2013. július 20. és augusztus 3., OrfűFitt Éjszakai Sárkányhajózás

2013. július 27. OrfűFitt Pécsi-tó Körbeúszás, 1800 és 4200 méteres távon

További információ: www.orfu.hu

Orfű. 2013 a vízi sportok éve. HOL Magazin 2013.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing