Crosstalk Video Art Fesztivál

A Crosstalk Video Art Fesztivál, Budapest 2011-ben új belvárosi helyszínen várja a vizuális művészetek rajongóit. Az elmúlt három évben a Crosstalk projekt (ami évente egy fesztivált és havi rotációban prezentációkat tartalmaz) a videóművészet fontos szakmai platformjává vált.
Nemzetközi, nyílt pályázaton keresztül, valamint meghívások alapján több mint 400 pályaműből válogatva állt össze az idei, a műfaji változatosság lehetőségeit kiaknázó, izgalmas videóprogram.

 

A Gozsdu C és B udvarában két helyszínen zajlanak a fesztivál rendezvényei. A fő kiállítóteremben, szokás szerint párhuzamosan öt vetítésen mutatjuk be fél órás blokkokban a kiválogatott műveket. A nemzetközi videóalkotások mellett az MKE Intermédia Tanszék és MOME diákjainak is alkalmat teremtünk a bemutatkozásra, aktuális munkáikból készült összeállítással a fiatal generációs hazai vonal törekvéseit prezentálják.

A másik helyszínen a videó fesztiválhoz kapcsolódó elméleti diskurzusokba hallgathattok bele az előadások és kerekasztalbeszélgetések alkalmával.

A Crosstalk Videó Art Fesztivál idei kiadásának fókuszában a dokumentáció áll. Ez alkalommal több olyan alkotót hívtunk meg, akik újító módon foglalkoznak a magyar kortársművészeti élet dokumentálásával. További programok: művész-beszélgetések, előadások a kortárs videóművészetről hazai és nemzetközi kontextusban, egyéb videóművészeti tárgyú bemutatók.

 

Megnyitó: 2011. július 7. (csütörtök) 20h

megnyitja: VÁRNAGY Tibor

Vasárnap délután díjátadóval zárul a háromnapos fesztivál.

A Crosstalk Videó Art Fesztivált Török Adrien alapította 2008-ban és vezette 2010 végéig. A fesztivál mellett egy havi rendszerességű beszélgetés-sorozatot is kezdeményezett, amely keretében több mint 20 magyar és nemzetközi médiaművészt mutatott be a budapesti közönségnek - ezért a tevékenységéért 2010-ben elnyerte a tranzit.hu Katalizátor díját. Török Adrien betegségéből való felépüléséig a Crosstalk megrendezését a fesztivált évek óta támogató négy főből álló szervezőcsoport vette át: Eike (Videospace Galéria), Német Szilvi (Dovin Galéria), Sugár János, Allan Siegel (MKE Intermédia Tanszék).

 

CROSSTALK VIDEO ART FESTIVAL

Helyszín: Gozsdu "B" és "C" udvar (1075 Budapest, Király utca 13.)

Nyitvatartás:

július 8-9., péntek/szombat: 12-22 h

július 10., vasárnap: 12-20 h

 

További információk:

http://www.facebook.com/CrosstalkVideoArtFestival2011

http://www.crosstalk.hu

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing