Civilek éjszakája 2011.

CIVILEK ÉJSZAKÁJA 2011 - 2011. szeptember 10. szombat - http://civilekejszakaja.hu

2011. szeptember 10-én a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület másodszor rendezi meg a CIVILEK ÉJSZAKÁJA eseményt, az összefogás erejéből, nonprofit módon. Célja, hogy láthatóvá tegye ezeket a szervezeteket, megismertesse munkájukat az emberekkel, akik gyakran nem is tudják, mennyi mindenben kaphatnak tőlük segítséget.

A csatlakozó szervezetek a legkülönbözőbb helyszíneken szerveznek izgalmas programot, mutatva ízelítőt munkájukból. Van, aki saját irodáját nyitja meg ezen az éjszakán, van, akit más helyszín fogadott be. Lehet hallgatózni, belemerülni, megnézni, részt venni, játszani, ugrálni, és legfőképpen tájékozódni, ugyanis ezen az éjszakán az egész város tőlünk zeng, kigyúlnak a civil pontok fényei.

Mi jut eszébe az embernek arról, hogy civil szervezet? Mondhatom úgy is, hogy társadalmi, esetleg úgy, hogy nonprofit szervezet. Alapítványok, egyesületek, klubok, társaságok… Sokféleképpen hívnak minket, és sokféle tevékenységet végzünk. Ott vagyunk majdnem mindenhol, mégis olykor láthatatlanul, mivel kevesen ismerik a tevékenységi formánkat, céljainkat, eszméinket. Pedig ezeknek a szervezeteknek a felépítése valahol saját társadalmi visszásságaink reflexiójaként képviseli a demokrácia megnyilvánulását. Megmutatja, hogy mi emberek, „civilek” vehetjük kézbe saját környezetünk jobbá tételét, olyan ügyeket, célokat szolgálva, amelyek bár társadalmunk fontos részeit képezik, valahogy mégsem jut rájuk elég idő, figyelem, szándék. Legtöbbünk elhivatottságból, a változtatás, a segítés erős szándékától vezérelve lép erre a nehéz területre. Kevés pénzből, szolidaritásból, tenni akarásból táplálkozva nonprofit, azaz haszonszerzési cél nélkül létezünk és tartunk ki. Egy civil szervezet lehet könnyed és lehet komoly, működhet egészségügyi, szociális, kulturális, környezetvédelmi vagy közösségi területen. Bárkiből lehet civil szervezet, ha úgy akarja, és elég eltökélt ahhoz, hogy megmaradjon kitűzött célja mellett.

A civil szervezetek tevékenysége olyan, mint a levegő: nem is gondolunk rá, ha van, de nagyon rossz, ha nincs.

Közel 100 szervezet, számos budapesti és vidéki civil ponton szervez kreatív, ismeretterjesztő, szórakoztató eseményt ezen az estén. A szervezetek közt megtalálható az Amnesty International, a Drog-Stop Budapest Egyesület, a Kézenfogva Alapítvány, a Kutató Diákok Országos Szövetsége, a Születésház Közhasznú Egyesület, a Gödör Klubért Kulturális Egyesület, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Szkeptikus Társaság, a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány, a Királyutca Designutca Klaszter, Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, a Bocs Alapítvány, a Híd- Szebeni Magyarok Egyesülete,Stb.

Az esemény programjait a szervezetek saját irodáikon, helyiségeiken kívül olyan befogadó helyszíneken valósítják meg, mint a budapesti Gödör Klub, az Artkatakomba, a Fogasház, a Csendes, vagy a Tűzraktér utóéleteként, a Király Fürdőben éppen aznap megnyitó Vízraktér.

Bővebb információ: http://.civilekejszakaja.hu | http://facebook.com/civilekejszakaja

Nincs kifogás. ÖSSZEFOGÁS!

Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Nyolcadik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- 29. Farmer Expó: az akarat diadala
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing