Civil Rádió konferencia a Dumaszínházban

A Civil Rádió a Community Media Forum Europe (CMFE) szervezetével közösen, az Európai Bizottság támogatásával, egy olyan szakmai rendezvénynek adott otthont, amelynek keretében a résztvevő újságírók – főként sportújságírók – a média különböző területein dolgozó szakemberek közösen tudósításokat, publikációkat, riportokat és interjúkat készítenek.

Az immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő MARS (Media Against Racism in Sport) Nemzetközi Találkozó ezúttal szeptember 13-a és 16-a között, a Budapest Hotel City Inn szálloda konferenciatermében és a Duma Corvin Rendezvény –és Konferencia központban került megrendezésre.

A szakmai találkozó egyik átfogó célja a különbözőségek befogadásának és elfogadásának támogatása, illetve a diszkrimináció- és előítéletektől mentes gondolkodást erősítése a médiában.

A találkozó egyben lehetőséget kínált a média különböző szegmenseiből (közösségi, kereskedelmi, közszolgálati, írott, elektronikus és nyomtatott, rádiós és televíziós, helyi, regionális vagy országos) érkező újságírók és szakemberek számára, hogy a témával kapcsolatos gondolataikat megosszák egymással, sőt egymással közösen dolgozhassanak.

A nemzetközi találkozó ideje alatt a média különböző szegmenseiből érkező újságírók kiscsoportokban, párokban dolgozva készítettek – főként sport tematikájú – tudósításokat, publikációkat, rádiós beszámolókat, amiket a program végén a résztvevők közösen kiértékeltek. E találkozó külön érdekessége, és lényege, hogy épp a különbözőségek, a sokszínűség miatt nem egy adott médiumhoz - mint például a Civil Rádió - tartozó emberek, vagyis nem egy adott médium munkatársai készítettek közös műsort, hanem lehetőség szerint két-három fős csoportokban más-más médiumok, rádiók, TV-k, újságszerkesztőségek munkatársai találkoztak, és dolgoztak együtt.

Duma Corvin konferencia. HOL Magazin 2012.

Duma Corvin konferencia. HOL Magazin 2012.

Duma Corvin konferencia. HOL Magazin 2012.


Cikkajánló
- Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné
- Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje
- Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
- Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing