Campus Fesztivál Debrecenben

Páratlan természeti környezetben, a debreceni Nagyerdőben kezdődik meg július 25-én, szerdán a Campus Fesztivál; a négynapos rendezvény fő programhelyszíne a hamarosan megújuló Nagyerdei Stadion, és az évek alatt fesztivál jelképpé vált 100 éves víztorony - közölte a fesztivál sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.

"Ez a helyszín jó találkozási pont ismerősöknek, pároknak, és barátoknak egyaránt. Könnyű megtalálni, hiszen impozáns méreteivel, fantasztikusan szép megvilágításával jócskán kiemelkedik a sokhektáros fesztivál-területből" - mondta el Bakó Csaba.

A sajtófőnök felidézte, hogy a víztorony megépítésének tervei 100 éve születtek meg. A Fried és Adorján építési vállalkozó által tervezett és kivitelezett 20 méteres torony tartálya a város korabeli vízigényének negyedét, 1000 köbméter vizet tárolt. A négyszintes épület aljába és a teraszra eredetileg kávézót képzeltek el a tervezők, de ez nem valósult meg.

A ma is működő, többször felújított, védett épületté nyilvánított víztorony tulajdonosa a Debreceni Egyetem. Fábián István rektor a Campus Fesztivál sajtótájékoztatóján ismertette: pályázni fognak a teljes rekonstrukcióra, amelynek eredményeként kilátóként és kiállítótérként is működhet majd a torony.

A fesztivál szervezőinek kezdeményezésére több mint száz debreceni zenész állt össze egy közös fotózásra, hogy így üdvözöljék a százéves nagyerdei víztornyot.

A Víztorony Pódium július 26-án nyitja meg kapuit a Campus Fesztiválon: minden este ott játszik majd a Dumaszínház, folk-, valamint countryelőadók zenélnek, és Palya Bea is fel fog lépni.

 

MTI 2012. július 22., vasárnap 17:04


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing