Café granita

Ezt a receptet is tekinthetjük ötletadónak, hiszen a technológia megtartásával számos ízt próbálhatunk ki vele. Csak a fantázia szabhat határokat. Létezhet a granita akár csokoládés, gyümölcsös, vagy alkoholos ízesítésekkel is. Lássuk hát az alapreceptet!

- 1 adag espresso lungo

- 1 dl víz

- 1 kávéskanál cukor

- 2-3 csepp vaníliaaroma / karamellaroma / kókuszaroma (a sor ízlés szerint folytatható)

- a díszítéshez tejszínhab

A víz felét forraljuk fel, benne oldjuk fel a cukrot. Tegyük az egyveleget hűtőszekrénybe. Ha lehűlt, adjuk hozzá a maradék vizet, a kávét és az ízesítőt. Keverjük össze, majd öntsük lapos tálba, vagy jégkockatartóba. Tegyük a mélyhűtőbe, fagyasszuk jéggé.

Tálaláskor törjük kásává, rendezzük pohárba, vagy üvegkehelybe. Ízlés szerint díszítsük tejszínhabbal, és az ízesítésnek megfelelő sziruppal (vanília-, karamell-, vagy kókuszsziruppal)

Tipp: harmonizáló ízű párlattal vagy likőrrel is helyettesíthető az aromák egy része. Vagy akár egésze :-)

Számos egyéb kávéreceptet, kávés történetet is olvashat a Kávéspecialista oldalain >>>


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing