CAFe Budapest - Kortárszenei Mini-Fesztivál a Várkert Bazárban

2015.10.03. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Magyar és külföldi kortárs zeneszerzők művei - köztük magyarországi bemutatók és ősbemutatók sora - hangzik el a Mini-Fesztivál négy októberi hangversenyén a Várkert Bazárban, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

A kortárs zenei hangversenysorozatnak a Várkert Bazár multifunkciós rendezvényterme ad otthont. A négy hangversenyen 49 közreműködő 35 szerző művét adja elő.

Az október 5-én, 12-én és 13-án - utóbbi napon két alkalommal - tartandó koncerteken mások mellett Hollós Máté, Tóth Péter, Vajda János, Kocsár Miklós, Sári József, Balassa Sándor, Dubrovay László, Eötvös Péter, Fekete Gyula, Madarász Iván, Olsvay Endre, Bozay Attila, Durkó Zsolt, Csemiczky Miklós és Tallér Zsófia művei csendülnek fel.

Az október 13-án 17 órakor kezdődő hangversenyen - a Kodály-ösztöndíjasok koncertjén - három ősbemutató is elhangzik: Lustyik Ákos Áfra János verseire írt műve, A te másságodban, valamint Alpár Balázs Átmenetek és Horváth Bálint Suite című alkotása. Az október 12-i koncerten magyarországi bemutató lesz többek között Dubrovay László A Duna folyása című műve.

A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak - olvasható a társaság honlapján.

A Mini-Fesztivált minden év januárjában rendezik meg, így az idei év különleges a fesztiválok sorában, mivel ezúttal kétszer is sor kerül a rendezvényre.

 

 

MTI 2015. október 3., szombat 13:00


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing