Bujdosó-borok a Bálna „gyomrában”

A BORIGO magazin fennállásának tizedik évfordulója alkalmából június 11-én rendezvényt tart a Bálna Budapestben. A sétálókóstolón a legjobb pincészetek, köztük a dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet legjobb borait – köztük a közelmúltban Citadelles du Vin díjat is elnyert Sirocco 09’-et – kóstolhatják végig a látogatók.

Bemutatásra kerülnek a magazin elmúlt tíz évének meghatározó pincészetei és azok borai, mégpedig oly módon, hogy meghívták a BORIGO TOP 100 összes kiadásának (2005-2013) minden nyertesét, de olyan pincészeteket is, melyek valamely részkategóriában nyújtottak kiemelkedőt. 

A program délután kettő órakor veszi kezdetét egy mesterkurzussal, majd négy órától egészen este tíz óráig sétálókóstolóval folytatódik. A Bujdosó Pincészet legjobb borai közül a népszerű Pinot Noir és Cabernet Sauvignon egybeszüreteléséből született gyöngyöző bor, a Rosecco, fehérbor-kínálatukból a Kapitány, a négy bor házasságából előállított különlegesség, a Nemere ’12, vörösbor-kínálatukból pedig a Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Pinot Noir házasításaként létrejött Sirocco ’09 valamint a Merlot dűlő- és hordószelekció bora, a Kokas ’09 is kóstolható lesz Ez utóbbi egyébként nemrégiben „Balatonboglár bora” is lett. További információ az alábbi linkre kattintva érhető el: http://www.bujdoso.com/boraink/

A rendezvényen több kategóriában díjátadót tartanak, megválasztva az elmúlt tíz év legjobb pincészeteit és borait, valamint egy a BORIGO eddigi címlapjaiból készült kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők.

 

Programbontás:

14.00-16.00 Mesterkurzus

16.00-22.00 Sétálókóstoló

19.00 Díjátadó ünnepség a 10 év legjobbjainak

20.00 Tombola

22.00 Kapuzárás

 

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészetről

A nagy hagyományokkal rendelkező Bujdosó család a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig a legmodernebb technológiát is alkalmazva összesen nyolcvankét hektár szőlőt művelnek. Bujdosóék 1972-ben telepítették az első hold szőlőt. Csak és kizárólag saját szőlőalapanyaggal dolgoznak, abból is a válogatott legszebb, legminőségibb tételekből termelik a bort.  Az elmúlt két évtizedben szőlőterületek rekonstrukciójával, és új telepítésekkel, valamint a művelési módok korszerűsítésével alapozták hosszú távú céljaikat. Mivel a termőhelyek tulajdonságai, adottságai döntően meghatározzák a szőlő értékeit, a tudatos, több évtizedes munka eredményeként minőségi szőlőt termelhetnek. Így termékpalettájukon ma már a prémium szegmensbe tartozó borok is megtalálhatók.

A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a Tramini, a Királyleányka, a Szürkebarát és az Olaszrizling, de jelentős területen termesztenek Chardonnay, Irsai Olivér és Sauvignon Blanc fajtákat is. Legfontosabb kékszőlőik a Merlot, a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc és a Pinot Noir. A Balaton közelsége okán a család mindig is kötődött a tóhoz, többek közt aktívan vitorláznak is. Prémium boraikat a Balaton klasszikus, elegáns vitorlásairól, többek közt a Sirocco, a Nemere és a Tramontana nevű hajókról nevezték el.

További információ: www.bujdoso.com

                                www.facebook.com/bujdoso.szolobirtok.pinceszet

 

   http://www.borigo.hu/aktualis/00565/10-eves-a-borigo-nagykostolo-a-balna-budapestben

                               https://www.facebook.com/events/1452912611618190/


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing