Budapesti Halfesztivál

Torkos csütörtök, Valentin-napi hallakoma, élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz magyar és nemzetközi halétel, valamint csaknem 50 halfaj bemutatásával várják a látogatókat a 2. Budapesti Halfesztivál szervezői február 13. és 16. között a Nemzeti Múzeum kertjében.

"Szeretnénk, ha nemcsak a múzeum, de annak kertje is bekapcsolódna a főváros színes, kulturális életébe, ezért látunk vendégül másodszorra egy olyan sokszínű programot, mint a Budapesti Halfesztivál" - mondta el a program hétfői tájékoztatóján Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Kiemelte: az esemény nem csak gasztronómiai élményt nyújt majd a látogatóknak, hiszen a kiállítótérben lesz Magyarország halfajtáit bemutató kiállítás, az épület előtt élőhal-bemutató és Herman Ottó emlékére is rendeznek programot.

Az idén 100 éve elhunyt tudósról, néprajzkutatóról, polihisztorról országszerte több száz eseményen emlékeznek meg az emlékévben. Ehhez kapcsolódik a halfesztivál is, hiszen Herman Ottó nemcsak a múzeum munkatársaként dolgozott hosszú éveken keresztül, hanem kiemelkedően sokat tett a magyar halászat és a magyarországi halfajok megismeréséért és elismertetéséért is.

A fesztivál látogatói a közkedvelt halfajtákon kívül számos kevésbé ismert példányt is kóstolhatnak és olyan különlegességekkel is megismerkedhetnek, mint a halkolbász, a halszalámi, az aszalt gyümölcsökkel töltött, grillezett, filézett halak, emellett egyéb ínyencségek is várják a közönséget.

A gyerekek elkészíthetik saját, hal formájú édességüket a csokoládé múzeum kihelyezett programján, a Tropicarium óriás akváriumában pedig testközelből ismerhetik meg az élő vízi állatokat.

A gasztronómiai programok hagyományos részeként főzőversenyt is rendeznek, valamint a látogatók szavazatai alapján dől el, melyik lesz 2014 legjobb halétele.

 

MTI 2014. február 10., hétfő 14:19


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing