Budapesti Farsang és Karnevál a Mezőgazdasági Múzeumban

2012.02.13. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Divatbemutató, maszkkészítés és maskarák felvonulása is szórakoztatja az érdeklődőket a Budapesti Farsang és Karnevál elnevezésű rendezvényen a Mezőgazdasági Múzeumban február 18-án.

A múzeum épületében a Lázár Vilmos Általános Iskola Hangya Banda színjátszó csoportjának előadása és a különleges maskarák felvonulása mellett bohóc parádé, a Buborék együttes koncertje és karneváli jelmezek divatbemutatója várja a közönséget. A Kenderkóc Népi Játszóház segítségével a résztvevők kukoricát morzsolhatnak és darálhatnak, készíthetnek a többi között busóálarcot, karneváli maszkot és farsangi zajkeltő eszközöket - olvasható a múzeum honlapján.

A Vadászati kiállításon a preparátori munkáról és a vadászatról hallhatnak az érdeklődők, a Vajdahunyadvárban és környékén vártörténeti sétát tehetnek, emellett megtekinthetik A magyar mezőgazdaság története a kezdetektől 1945-ig és A ló - Nemzeti lókiállítás című tárlatokat.

A Farsangoló játszóházban dalolós, mesés hagyományőrző bemutatók, farsangolás, fonójáték, fonalgombolyítás, sodrás, szövés, körmöcskézés és közös kiszebábkészítés szórakoztatja a vállalkozó kedvűeket.

Népi hangszeres énekkel kezdődik a szalma Fassang Jancsi formázása, öltöztetése Keresztes Nagy Árpád regős-énekmondó közreműködésével 15 órától, 17 órától pedig síppal, dobbal, dudával, vidám rigmusokkal kergetik el a telet, majd "elsiratják" és elégetik Fassang Jancsit Kertész József gazda és Nelli gazdaasszony segítségével.

A gólyalábasok felvonulása és a tűzshow után látható a zenés-táncos karneváli gálaműsor, amely fáklyás menettel zárul.

MTI 2012. február 12., vasárnap 11:12


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing