BUDAPEST 145 éves - Plakátkiállítás a Hilton Budapestben

2018.10.31. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Pest, Buda és Óbuda egyesülésével 1873. november 17-én jött létre a mai Budapest. Ennek apropóján a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium középiskolás diákjai posztereket készítettek városunk ikonikus épületeiről, építményeiről.

A lokálpatriotizmust erősítő, látványközpontú tárlat célja, hogy rávilágítson gazdag építészeti és kulturális örökségünkre, ezek értékeire. Fővárosunk turisztikai szempontból kiemelkedő látnivalókkal bír, melyek 1987-től a Világörökség részévé váltak.

A választott építmények most is láthatók, városi sétával könnyen elérhetők. Számos ismert építmény mellett néhány nem kimondottan idegenforgalom orientált, de a városi emberek mindennapjainak része. A diákok nézőpontjából láthatjuk Budapestet az impozáns, lüktető, gazdag és sokszínű metropoliszt.

A tárlat további különlegessége, hogy egy szintén ikonikus helyszínen, a Hilton Budapest 13. századi Dominikánus kerengőjében kap helyet.

A kiállítást megnyitó Csernyus Lőrinc, Ybl díjas építész kihangsúlyozta, hogy a mai kort az információ-, és adat-központúság jellemzi. Ahhoz azonban, hogy e kettőt újra tudjuk produkálni, a múlt értékeit szem előtt tartó tudás- és értékalapú társadalomban kell léteznünk. A fiatalok rendhagyó munkája is remek példa erre, mely Budapest múltjának feltérképezéséről szól.

A budavári szálloda elkötelezett az ifjú tehetségek támogatásában, idén másodszor ad teret a diákok alkotásainak bemutatására.

 

Az ingyenesen látogatható kiállítás megtekintésére november 19-ig van lehetőség.

 

Budapest, 2018 október


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing