BTF - Több mint 150 programmal rendezik meg a 2018-as fesztivált

2017.11.21. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Martha Argerich, Emanuelle Haim, Kurt Elling és a Company Wayne McGregor is a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) vendége lesz; a rendezvénysorozat 2018. március 30. és április 22. között mintegy 40 helyszínen több mint 150 programmal várja a közönséget.

A BTF egyik állandó fókusza Liszt életműve, a 2018-as fesztivált is a mester Szent Erzsébet legendája című oratóriuma nyitja majd - árulta el az eseménysorozat keddi budapesti ajtótájékoztatóján a Müpa vezérigazgatója.

A fesztivál Operatív Testületét (OT) is vezető Káel Csaba kiemelte a száz éve született Leonard Bernstein Quiet Place című operájának bemutatóját, és azt, hogy a világ vezető zongoraművészei közül Marta Argerich, Rudolf Buchbinder, Danyiil Trifonov, Yefim Bronfman és Yuja Wang is fellép a fesztiválon.

A BTF több női karmestert is vendégül lát: Emmanuelle Haim például a Le Concert d'Astrée élén lép fel - jegyezte meg.

Kovalik Balázs rendezésével, Hasse Artaserse című operájával nyílik újra 2018 áprilisában a felújított bayreuthi Markgräfliche Opernhaus, a premier után néhány nappal pedig a BTF vendége lesz a produkció.

A fesztiválra érkezik többek között a rendhagyó formanyelvű berlini színház, a Familie Flöz, Kurt Elling dzsesszikon, legfrissebb előadásával a Company Wayne McGregor, míg a "magyar világsztárnak" számító Honvéd Férfikar műsorával az 1. világháború lezárásának százéves évfordulójára emlékezik - emelt ki néhány programot Káel Csaba.

Bán Teodóra, az OT tagja, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője mások mellett Bodó Viktor új Brecht-rendezésére, A szecsuáni jólélekre hívta fel a figyelmet, míg a képzőművészet iránt érdeklődőknek a főváros számos múzeuma, kiállítóhelye, galériája részvételével meghirdetett Budapest Art Weeket ajánlotta.

Bánhegyi Zsófia, az OT tagja, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese emlékeztetett arra, hogy világszerte egyre több turista keresi a helyi értékeket, akarja megismerni a helyi kultúrát, ezért a kulturális turizmus a magyar turisztikai stratégia egyik kiemelt területe. A stratégiához jól illeszkedik a BTF is, amely 38 éve minőségi branddé nőtte ki magát - hangsúlyozta a szakember.

Mint Káel Csaba bejelentette: a 2018-as Budapesti Tavaszi Fesztivál jegyeinek értékesítése kedden indul.

 

 

 

 

MTI 2017. november 21., kedd 12:20


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing