BTF - Tíz nap múlva kezdődik a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál

2017.03.22. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Tíz nap múlva kezdődik a bő három hétig tartó Budapesti Tavaszi Fesztivál, amelyen több mint 150 program, koncertek, világsztárok, kiállítások, színházi és táncelőadások várják csaknem 40 helyszínen a közönséget Budapesten.

Több új, hazai produkciót a március 31. és április 23. között tartó eseményen láthat először a közönség: premierrel ünnepli a kiegyezés 150. évfordulóját a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Tánckánon - Hommage á Kodály Zoltán címmel bemutatóra készül a Magyar Állami Népi Együttes, Adieu! címmel mutatja be új produkcióját a Recirquel Újcirkusz Társulat, míg a Magyar Állami Operaház A kalóz című balettpremierrel várja a nézőket - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A fesztivál záróelőadása Kodály Zoltán Háry János című operájának nagyszabású bemutatója lesz, Anger Ferenc rendezésében, Palló Imre vezényletével, Dobák Attilával a címszerepben.

Új táncdarabot készít a fesztiválra Barta Dóra koreográfus és társulata LAJTHA címmel, Guus Kuijer elismert holland gyermek- és ifjúsági író Minden dolgok könyve című művét a Kolibri Színház mutatja be, míg a B32 Galériában Csikós Attila Díszítők című darabjának premierjét láthatja a közönség.

Az Átrium Film-Színházban Dömötör Tamás rendező Kihallgatás című előadása, a Jurányi Inkubátor Házban Pass Andrea új produkciója, míg a Bethlen Téri Színházban a 42. Színház EuXIT című előadása debütál.

A fesztivál ideje alatt egy alkalommal mutatja be a Frenák Pál Társulat XX_&_Fragments_ című, a Budapest Art Week programjaihoz kapcsolódó helyszínspecifikus estjét a Bálna Budapest rendhagyó tereiben.

Nánási Henrik, a világhírű magyar karmester, a Komische Oper Berlin főzeneigazgatója, hosszú idő után először lép fel Magyarországon. A legendás, világszerte óriási sikerrel, teltházak előtt játszott Varázsfuvola mellett Nánási Henrik közreműködésével Korngold Hegedűversenyét Michael Barenboim hegedűművész szólaltatja meg április 21-én a Zeneakadémián.

A nemzetközi fellépők közül a fesztivál nyitónapján Bertrand de Billy és a Lausanne-i Kamarazenekar estjén két Ravel-mű és Haydn London-szimfóniája csendül fel Pascal Rogé francia zongoraművész közreműködésével. A világszerte hatalmas sikerrel turnézó The Shanghai Quartet kínai dalokat is játszik Beethoven B-dúr és Schubert d-moll ("A halál és a lányka") kvartettje mellett.

Ryo Onoki csellókoncertjén Bach és Brahms kompozíciói mellett Majuzumi Tosiro japán zeneszerző művei is felcsendülnek, a Lappföldi Kamarazenekar kortárs finn műveket tűz műsorra. Koncertet ad a brooklyni születésű énekes-dalszerző, Matt Simons, míg Yasmine Hamdan libanoni születésű énekesnő a közel-keleti hangzásvilágba viszi el a közönséget az A38 színpadán - írták a tájékoztatóban.

 

 

 

 

MTI 2017. március 21., kedd 20:55


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing