BTF - Április 1-jén indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál promenádja

2017.03.16. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Április 1-jén délelőtt indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) promenádja az Andrássy úton táncosok, énekesek és zenészek részvételével - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője a műsorban elmondta, hogy a város különböző helyszíneiről induló táncosok, énekesek, zenészek és gólyalábasok karneváli hangulatban vonulnak végig az Andrássy úton. Az Operánál, a Liszt Ferenc téren, a Kodály köröndön és a Hősök terén megállva tavaszköszöntő dzsemborival várják a közönséget.

A március 31. és április 23. között zajló fesztiválon elhangzik egyebek mellett Liszt Ferenc Koronázási miséje, Kodály művei, köztük a Háry János című daljáték. Fellép mások mellett John Malkovich amerikai színész, Gyenyisz Macujev orosz zongoraművész és a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttese - tette hozzá.

Bán Teodóra kiemelte: a BTF jelentős és nemzetközi presztízsű fesztivál, amelynek a magyar főváros immár 37. alkalommal ad otthont. A rendezvény gazdag kulturális kínálata a BFTK és a Müpa közös szervezésében valósul meg a legnagyobb budapesti koncerttermekben, színházakban.

Az idei fesztivál egyik legfontosabb témája a 150 éve megkötött kiegyezés és a dualizmus időszaka, amelyhez kapcsolódva divatpályázatot írtak ki - mondta el Bán Teodóra. Az elkészült pályaműveket felvonultató divatbemutató a Bálna Budapestben látható majd.

A BTF-en több mint 150 program, koncertek, kiállítások, színházi és táncelőadások várják csaknem 40 helyszínen az érdeklődőket.

 

 

 

 

MTI 2017. március 14., kedd 15:05


Cikkajánló
- Több mint 500 hagyományőrző és múltidéző katonai játékok a 11. Tatai Patarán
- 7. Paloznaki Jazzpiknik
- 80 éves a XIII. Kerület - Születésnapi rendezvények
- A TAMA is a Gourmet Fesztiválon!
- Új csokoládét és tortát készített a 160. évfordulóját ünneplő Gerbeaud cukrászda

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing