Bővül a Kisfaludy-támogatásra jogosultak köre

2017.10.19. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Bővül azok köre, akik vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek panziójuk fejlesztésre a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukción keresztül, egy új kormányrendelet 25 szobás méretben határozta meg a panziók felső kapacitáshatárát a korábbi 10 szoba helyett - hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtöki közleményében.

Kiemelik, hogy minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja indult el október 5-én a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció első felhívásainak megjelenésével. Három kiírásra október 19-től lehet beadni a támogatási igényeket: országosan panziók számára, illetve Tokaj-Hegyalja, Felső-Tisza és Nyírség szálláshelyeinek fejlesztésére, létesítésére.

Az új kormányrendelet mostantól még szélesebbre nyitja a vissza nem térítendő támogatási forráshoz való hozzáférést a panziójukat bővíteni, fejleszteni kívánók előtt, valamint jelentősen hozzájárul a szálláshelyek minőségének emelkedéséhez. A kormányrendelet a minőségi szolgáltatások érdekében megerősítette azt a korábbi szabályt, mely szerint a panzióknak kötelező például reggelit adniuk - írták.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter korábban bejelentette: a 2030-ig tartó, 300 milliárd forintos Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióval mintegy 2000 szálláshely, 30 ezer szoba újulhat meg.

 

 

 

 

MTI 2017. október 19., csütörtök 13:58


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing