Borutca, Budafok Borváros

Budafok Borváros Borutcájában egy addig sosem létezett utca épült fel 10 „utca”, 10 vidék olvad itt össze egyetlen utcában, hogy a lehető legátfogóbban mesélhessen a magyar borról. Valóban úgy érezzük, mintha egy sosem volt utcán barangolnánk a történelmet idéző házak között: az utca oldalán a skanzenszerűen elhelyezett présház-homlokzatok Magyarország tíz borvidékének jellegzetes építkezési hagyományait jelenítik meg, így fér el egyetlen utcában Badacsony, Balatonboglár, Eger, Etyek–Buda, Mecsekalja, Somló, Sopron, Szekszárd, Tokaj-Hegyalja és Villány. Az utcaképet és az élethű hatást a szőlőhegyi kápolna teszi teljessé, amely hűen mesél a korabeli építkezési és hitszokásokról.

A távlati elképzelések között szerepel, hogy a Borutca végéből csak néhány perces pinceséta vezet majd át a Szent István Korona Pincészetbe, ahol, a világon létező legnagyobb tölthető fahordó tekinthető meg. A két pince összekapcsolása lesz az első lépése, annak a tágabban értelmezett Borskanzen együttműködésnek, amely újra átjárhatóvá teszi a pincerendszert, ahol a látogató a csodálatos föld alatti város látnivalóit egy speciális „városnézés” keretében ismerheti meg.

 Borutca Budafok Borváros. HOL Magazin 2012.

www.borvaros.hu


Cikkajánló
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing