Borkarácsonyfa és Adventi Balaton Szalon a Városligetben

2015.12.15. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A városligeti Műjégpályán mutatkoznak be a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói; a kedd esti Adventi Balaton Szalonon kóstolhatók lesznek máshol még nem elérhető borok, és a jégen Borkarácsonyfát is állítanak.

A rendezvényen mintegy 40 balatoni bort, a gasztrostandokon pedig különféle finomságokat lehet majd kóstolni és vásárolni ajándékként a karácsonyfa alá. A turisztikai szolgáltatók téli élményekkel teli kedvezményes programajánlatokkal érkeznek, a családi pincészetek pedig itt mutatják be először azokat a még hordóban lévő borokat, amelyeket jövő tavasszal BalatonBor néven, egységes címkével hoznak forgalomba - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az olaszrizlingből készített BalatonBor lesz az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért modellértékű a kezdeményezés. A rendezvényen lehet első ízben, hordómintaként megkóstolni a BalatonBort - idézi a közlemény Kardos Gábort, a Balatoni KÖR elnökét.

Az esemény leglátványosabb attrakciója idén is a Borkarácsonyfa-állítás lesz a Műjégpályán, majd a fűtött díszteremben várják az Adventi Balaton Szalon vendégeit, akik jégpályabelépő megváltása nélkül is bejuthatnak a rendezvényre.

A szalonon kiállít a Bezerics Borház, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, a Laposa Borbirtok, a Légli Szőlőbirtok és Borászat, a Szent Donát Pincészet, a Szeremley Birtok, az Istvándy Pincészet, a Tornai Pincészet, a VáliBor és a Villa Tolnay, valamint a BalatonÍzlelő Delikátesz és Kóstolóbár, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Bergmann Cukrászda, a Kistücsök Étterem, a Hotel Bonvino Badacsony és a Magyar Turizmus Zrt.

 

 

MTI 2015. december 15., kedd 13:07


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing