Borjour Magnum 180 termelő 600 borával

2014.02.12. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Minden eddiginél több, 180 pincészet mintegy 600 bora kóstolható az 5. Borjour Magnumon szombaton a Millenáris parkban, ahol idén már 30 sajtos, sonkás, olívás, csokoládés és egyéb gasztrostand is várja a közönséget.
A magyarországi sétáló kóstolók között úttörőnek számító Borjour Magnumon nemcsak a kiállítók száma, hanem némileg az alapterület is nő, így a Millenáris B és D épületében összesen mintegy 3500 m2-en várják a közönséget.

Noha szép számmal lesznek jelen olyan közkedvelt, nagy borászatok is, mint a St. Andrea, Bock József, a Royal Tokaji, a Sauska, vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Borjour Magnumon sehol máshol nem látott számban képviseltetik magukat a magas minőséget produkáló közepes és kis borászatok; köztük olyanok is, amelyek másutt nem vagy csak ritkán kóstoltatnak, mint például az etyeki Hernyák Pince, az egri Orsolya Pince vagy a somlói Fekete Béla - emlékeztetett a főszervező.

Nagy Sebestyén hozzáfűzte: a Borjour Magnumra megváltott belépővel nemcsak magyarországi, hanem határon túli borvidékekről származó tételek is korlátlanul kóstolhatók lesznek: a Felvidékről Bott Frigyes, Burgenlandból az Umathum, a Szerémségből Maurer Oszkár, a Vajdaságból a DiBonis, a ménesi borvidékről Balla Géza, míg Szatmárból a Nachbill borai.

A rendezvény idén is csatlakozik a kiemelkedő minőségű magyar szőlőfajtát népszerűsítő Furmint Február kezdeményezéshez, újdonságként már furminttúrával is, amelyek során szakértők vezetik körbe a jelentkezőket a különböző kiállítók standjain, ahol végig lehet kóstolni az általuk ajánlott furmintokat.

A szervezők gondolnak a vörösbor-kedvelőkre is: mivel évek óta egyre többen a cabernet franc-t tartják Magyarország kitörési lehetőségének a vörös borok terén, ezért ehhez a fajtához is külön kóstolótúrát hirdetnek.

Ismét kapható lesz az összes kóstolható bort bemutató Bornotesz is - számolt be Nagy Sebestyén.

A rendezvény kiállítóiról és a belépőjegyekről a www.borjour.hu honlapon találhatók részletes információk.

 

MTI 2014. február 10., hétfő 10:14


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing