Borászportál-felmérés

2013.06.17. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Ismeretlen borokat, pincészeteket felfedezni járnak elsősorban borfesztiválokra a magyar fogyasztók - derült ki a Borászportál.hu 14 ezres mintán elvégzett online felméréséből.
A szakmai honlap által az MTI-hez pénteken eljuttatott felmérésben 2013 áprilisában és májusában vehettek részt az internetezők. Mint a készítők hangsúlyozzák, az adatsor nem tekinthető reprezentatívnak a teljes lakosságra, ugyanakkor a nagy minta miatt jól mutatja az internetezők véleményét.

Értékelésük szerint meglepőnek számít az az eredmény, amely szerint az internetezők csupán 2,5 százaléka nem járt 2012-ben boros rendezvényen.

A válaszadók csaknem háromnegyede úgy nyilatkozott, hogy a legfontosabb a számára ismeretlen borok, pincészetek felfedezése, de a látogatók harmadának lényeges szempont a barátokkal való találkozás, a hangulat és a borásszal való közvetlen találkozás is. Csupán 15 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy a kapcsolódó szolgáltatások - például koncert - döntőek lennének számukra.

A legnépszerűbb helyszín a felmérés szerint a "házi borkóstoló", amelyen a válaszadók csaknem 80 százaléka részt vett az elmúlt évben. Emellett szabadtéri

borfesztiválokra, kisebb (15-100 fős) borkóstolókra is elment a kitöltők mintegy háromnegyede.

Mint a felmérés kimutatta, a látogatók leggyakrabban kettesben érkeznek a boros rendezvényekre (43 százalék), de sokszor 5-6 fős társasággal, nagyon ritka ugyanakkor, hogy valaki egyedül fesztiválozzon. Az emberek leginkább párjukkal érkeznek, de gyakran baráttal, ismerőssel.

Az internetezők negyede hozzávetőleg 5000 forintot költ egy-egy rendezvény alkalmával, de közel ennyien valamivel 10 ezer forint felett, és 16 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy 15 ezer forintot meghaladó ez az összeg.

A válaszadók több mint 40 százaléka a fix belépős, korlátlan fogyasztással szervezett rendezvényeket részesíti előnyben, érdekes ugyanakkor, hogy a többiek körében népszerűbb a kóstolójegy vagy fesztiválkártya használata, mint a készpénzes vásárlás - derült ki a Borászportál.hu pénteken közzétett felméréséből.

 

MTI 2013. június 14., péntek 18:04


Cikkajánló
- Az idén is lesznek bor- és dzsessznapok a debreceni Nagyerdőben
- Négy érmet nyert a Kreinbacher a Pezsgő Világbajnokságon
- A tokaji Holdvölgy borát választották a világ második legjobb muskotályának
- Egyedi palack készül az Egri borvidék csúcsminőségű borai számára
- Második alkalommal is VINO Kóstoló Ünnep Egerben

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing