Bor, mámor, Balaton. Sör és virsli helyett bor és kultúra

Balatoni Borok Fesztiválja. Budapest, Erzsébet tér. 2010. május 1-2.

Május elején újra a balatoni borászoké lesz a főszerep a Fővárosban. Idén a belváros szívében, az Erzsébet téren várja Önt kiváló borokkal, finom falatokkal és igényes kulturális ajánlattal a Balatoni Borok Fesztiválja!

Fesztiválunk a Balaton Borrégió borászainak és a Balatoni Bor ügye iránt elkötelezett személyek és szakmai szervezetek összefogásának kézzelfogható megvalósulása.

Célunk a térség borászatának minél szélesebb körű, hiteles képviselete, a régióhoz tartozó valamennyi borvidék sokszínű íz-világának bemutatása, népszerűsítése.

Azért fáradozunk, hogy a Balaton Borrégióban megtermelt kiváló minőségű borok a hazai és a nemzetközi borkultúra részeként ismertek és elismertek legyenek.

Szeretnénk mindenkihez közelebb hozni a csodálatos balatoni pincészetek hangulatát és a balatoni borok ízét, ezért a fesztiválon a borkészítő mesterek személyesen fogják Önt megismertetni boraikkal és azzal a filozófiával, ami egész pályafutásuk során kíséri őket.

A fesztivál több mint 100 borkülönlegességéhez méltó gasztronómiai kínálat nem szűkölködik a jobbnál jobb ételekben sem. Elmaradhatatlan a balatoni ízek közül a halászlé. A borokhoz kínálunk még különféle sajtokat és természetesen pecsenye sülteket is. Az édesszájúak a nagymamák receptje szerint készült süteményeket is megkóstolhatják.

A tavalyi évi rendezvényünkhöz hasonlóan most is igyekeztünk minden igényt kielégítő zenei programot összeállítani. A Fesztiválon 8 koncerttel kívánjuk a füleket is megbizsergetni. A fellépők között lesz Magyarország 2008-as kulturális nagykövete, a Kerekes Band, a Fonogram hazai világzenei albuma díjjal 2009-ben és 2010-ben kitüntetett előadók, a Napra és Szirtes Edina Mókus - utóbbi a Fabula Rasa együttessel. Mindkét napon fellép a gypsy jazz-t népszerűvé tevő Django Reinhardt magyarországi követője, a Swing Manouche Project is.

Várjuk Önt is az Erzsébet téren, a Balatoni Borok Fesztiválján!


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing