Bor és design a Design Terminálban

A kultúrára épülő rendezvénysorozattal, először a designhoz kapcsolódva kívánja népszerűsíteni a magyar fehérborokat a Fehér Csillagok elnevezésű rendezvénysorozat, amely első alkalommal csütörtökön jelentkezik a budapesti Design Terminálban.

Neves borászatok, összesen tizenkilenc pincészet fogott össze azért, hogy hagyományteremtő céllal, kulturális keretek között népszerűsítsék Magyarország kiváló minőségű fehérborait - tájékoztatták a Fehér Csillagok szervezői az MTI-t.

Számos külföldi és hazai borszakértő vallja, hogy fekvéséből és klimatikus viszonyaiból adódóan Magyarország borvidékeinek többsége a minőségi fehérborok készítésére a legalkalmasabb. A hazai fogyasztók köztudatában mégis inkább a vörösborok szerepelnek az első helyen; ennek a közvélekedésnek a megváltoztatására vállalkozik a Fehér Csillagok.

A kultúrára épülő rendezvénysorozat első két állomásának a Design Terminál ad helyet. Csütörtökön az Üde csillagok kóstoló keretében a résztvevő tizenkilenc borászat - többek között az Etyeki Kúria, a Kreinbacher Birtok (Somló), a Maurus Borászat (Mór), a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Sauska (Villány és Tokaj), a St. Andrea Szőlőbirtok (Eger) vagy a Tokaj Hétszőlő - nyárindításhoz ajánlott borait lehet megízlelni, de lesz boroscímke kiállítás, boros designtermékek bemutatója, valamint boroscímke alkotósarok is, ahol a rendezvény tematikájának megfelelően design tárgyat készíthet az, aki már egy kis ihletett merített.

Június 26-án a pincészetek azokat a fehérboraikat viszik el a Design Terminálba meghirdetett Csillagszóró kóstolóra, melyekre a legbüszkébbek; a látogatók eközben kortárs tervezők ruháival, táskáival találkozhatnak, és egy ékszerkészítő alkotósarokban próbálhatják ki kreativitásukat.

A rendezvénysorozatról a www.fehercsillagok.hu honlapon találhatók részletes információk.

 

MTI 2012. május 23., szerda 8:23

Fotó men-style.hu


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing