Bor- és halünnep péntektől négy napon át Balatonfüreden

2017.06.01. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a Balatoni Bor- és Halünnep, amelyen a gasztronómiai kínálat mellett koncertek várják a látogatókat. A hétfőig tartó fesztiválon fellép a Sebő együttes és Huzella Péter is.

Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a balatoni szezonnyitó fesztiválon, amely idén tizenötödik alkalommal várja a látogatókat, a balatoni halételek mellett 13 pincészet borait lehet majd kóstolni, és nyolc koncertet hallhatnak az érdeklődők.

Hozzátette: a balatoni borok mellett idén a Pannonhalmi Borvidék kínálatával találkozhatnak a látogatók.

A borbemutatót és borvásárt a hagyományos helyszínen, a Tagore sétányon rendezik meg. A megnyitón a Balatonfüredi Néptánc Együttes lép fel, este pedig Tátrai Tibor, Babos Gyula és László Attila Gitár Triója ad koncertet.

Szombaton a Lánchíd Rádió élő műsort közvetít a Tagore sétányról, a Blaha Lujza Étterem teraszán pedig a Heti Válasz című folyóirat közönségtalálkozóját tartják, és bemutatják a Magyar Konyha című magazin legújabb számát is. Kora este Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertjét, majd a Kisfaludy Színház Sóska, sültkrumpli című előadását láthatják a nézők. Az estet a dzsessz-, pop- és világzenét játszó Pankastic együttes zárja.

A családoké és a gyermekeké a főszerep a fesztivál harmadik napján: fellép a Cimbora együttes, Huzella Péter és a Sebő együttes is.

A rendezvény zárónapján pünkösdi kézműves foglalkozás lesz a Vaszary Galériában, fellép a modern bordalokat játszó Vivat Bacchus és a Füred Dixieland Band.

Paloznak pünkösdi hangversennyel, Tihany kézműves játszóházzal és könnyűzenei koncertekkel csatlakozik a fesztiválhoz - fűzte hozzá a szervező.

 

 

 

 

MTI 2017. május 30., kedd 15:16


Cikkajánló
- Pancs - Design és Gasztroplacc
- Abigél-maratonra hív a Petőfi Irodalmi Múzeum
- Aranytíz 2018 január
- Decemberben izgalmas élőkoncertek és különleges karácsonyi ajándék várja az utasokat a Budapest Airport terminálján
- Egy hónap múlva Ortodox Karácsony a Belvárosi Főplébániatemplomban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing