Bogáncs rendezvényház nyílt Bugacon

Bugacpusztán május 26-án adták át a tájba illő nádfedeles, egylégterű, három oldalán hatalmas üvegablakokkal határolt, 300 vendég fogadására alkalmas rendezvényházat. Az ünnepélyes megnyitón a nagyszámú meghívott mellett részt vett Kerényi János kormánymegbízott, Lezsák Sándor, a Hungarikum termékek gondozója és Farkas Gábor, az épület Ybl-díjas tervezője is.

A Bogáncsház előtt kialakítottak egy a pusztától fapalákkal elkerített udvart, benne asztalokkal, kemencével, gémeskúttal és színpaddal, ahol a környék táncosai, zenészei lépnek fel. A vendégek a kerítés mellől nézhetik végig a lovasprogramot, amelyben a Koch-féle puszta-ötös, a csikósok mutatványai: ostorpattogtatás, lófektetés és méneshajtás is szerepel.

A Kiskunsági Nemzeti Park főbejáratánál lévő és 1992-től Kovács Zoltán, illetve a Bugac Puszta Kft. tulajdonában lévő Karikás Csárda márciustól októberig fogadja a vendégeket. A Kecskeméten és térségében megjelent nagyvállalatok (pl. Mercedes) részéről az utóbbi években felmerült egy nagy befogadóképességű rendezvényterem iránti igény. Ez is közrejátszott abban, hogy a szezonálisan – márciustól októberig - nyitva tartó csárda mellé megépítsék az új, nagy befogadóképességű rendezvénytermet.

Az építkezést 2010 októberében kezdték el és alig hét hónap alatt épült meg a Bogáncsház, amely az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott több mint 48 millió forint (183,2 ezer euró) támogatás segítségével valósult meg. A teljes bekerülési összeg meghaladta a 100 millió forintot, amelyből az önrész 35 százalékot tett ki.

Kovács Zoltán a jövőben megvalósítandó terveiről elmondta, hogy rövidesen elkészül a Bogáncsház mellett egy tematikus játszótér, a bugacpusztai bekötőút bejáratához kápolnát kívánnak építeni és tervezik egy modern, komfortos kemping építését is a Karikás Csárda közelében.

Forrás: -turizmus-

 


Cikkajánló
- Krúzolj a Krúzerből indulva
- Új extrém szórakoztatóközpont várja a sport szerelmeseit Budapesten
- Elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest az év végére
- Megújul a bajnai Sándor-Metternich-kastély
- Átadták a felújított margitszigeti Casinót

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing