Bocuse d'Or selejtezőben a Salon Étterem szakácsai!

2013.10.29. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

2013. október 28. Budapest - Két szakácsunk is részt vesz a chefek olimpiájának tavaszi válogatóján! Vasárnap fejeződött be a Hagyomány és Evolúció elnevezésű szakácsverseny, amelyen előkelő helyen végeztek dolgozóink. A New York Palota Salon Éttermének két szakácsa is továbbjutott! 

Szűcs Zoltán a 3-dik lett, ezen kívül elnyerte a „legszebb konyhai munka” különdíjat is, kollégája Méri Dezső pedig a 6-dik helyen zárt a nívós válogatón. A tét nem volt kisebb, mint a Bocuse d'Or tavaszi, hazai selejtezőjébe kerülés. A szabályok szerint a megmérettetés első 6 helyezettje mehet tovább, vagyis két kollégánknak is szurkolhatunk tavasszal.

 A vasárnapi döntőt két selejtező előzte meg. Szeptember 15-én és 22-én 24 versenyző indult, de csak 12-en jutottak tovább a döntőbe. Közöttük volt a New York Café és a Salon Étterem 4 szakácsa is. A döntősöknek nagy falattal kellett megküzdeniük: 4 és fél óra alatt 6 személyre kellett főzniük, malacból vagy lazacfiléből, esetleg jakabkagylóból.

A Bocuse d'Or (Concours mondial de la cuisine) egy kétévente megrendezett szakácsverseny. A Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett esemény döntőjét minden második január végén rendezik meg Lyonban, a SIRHA Nemzetközi Szálloda, Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi Kiállításon. A világ egyik legrangosabb főzőversenyének számít. Magyarországról elsőként Széll Tamásnak sikerült bejutnia a döntőbe, aki az idei versenyen a 10. helyen végzett.

 

New York Kávéház

1073 Budapest, Erzsébet körút 9-11.

Tel: 1-886-6111

www.newyorkcafe.hu


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing