Bocuse d'Or - Húsz séf mérkőzik meg a budapesti kontinensdöntőn

A húsz versenyző közül tizenöt séf neve már ismert, öt országban pedig még nemzeti döntőn választják ki az indulót a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or május 10-11-i budapesti kontinensdöntőjére.

Mielőtt a világ legjobb séfje címéért versenybe szállhatnának 2017-ben Lyonban, a versenyzők kontinensviadalokon csapnak össze. A Bocuse d'Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.

Az egyes országok nemzeti selejtezőit követően már tudható, melyik húsz nemzet séfje vesz részt az európai döntőn.

Belgiumot Peter Aesaert, Bulgáriát Antonio Ivanov, Dániát Morten Falk, az Egyesült Királyságot Anthony Wright, Észtországot, Dmitri Rooz, Finnországot Eero Vottonen, Franciaországot Laurent Lemal, Hollandiát Jan Smink, Horvátországot Tomislav Karamarko, Izlandot Viktor Andrésson, Norvégiát Christopher William Davidsen, Oroszországot Artur Ovcsinnyikov, Spanyolországot Juan Manuel Salgado, Svédországot Alexander Sjögren, Törökországot pedig Mutlu Sevket Yilmaz képviseli, míg Ausztriában, Magyarországon, Németországban, Olaszországban és Svájcban február végéig rendezik meg a nemzeti döntőket.

A február 18-i magyarországi döntőbe a selejtezőből Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest), Szabó László (Sodexo), Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár), Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest) és Győrffy Árpád (Kollázs - Four Seasons, Budapest) jutott be, és elindul Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d'Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje is.

A Bocuse d'Or Europe versenyt május 10-11-én rendezik meg a Sirha Budapest nemzetközi szakkiállítás keretében. A húsz versenyző 5 óra 35 perces kulináris show-n harcol a Bocuse d'Or Europe 2016 győztesének címéért. Segédjük és felkészítő trénerük támogatásával kell megalkotniuk egy húsételt szarvasból és egy halételt kecsegéből és annak kaviárjából.

 

 

MTI 2015. december 15., kedd 15:13


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing