Bezár a Jégbüfé

2015.08.26. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Ferenciek terén lévő, 1952-ben megnyílt Jégbüfé a hét végén bezár, közölte az Origo hírportál kedden. Mint arról az MTI is beszámolt, a cukrászdának helyet adó Párizsi Udvarból legkésőbb 2017. első negyedévére ötcsillagos szálloda lesz.
Az interneten fellelt információ szerint a Jégbüfé elnevezés onnan ered, hogy számtalan fagyit, parfét értékesítettek itt büfé-rendszerű kiszolgálásban. Az üzlet létrehozója és névadója Flaschner Sándor, Papp Endre és Bori István - utóbbi a Jégbüfé első vezetője - volt.

A jelenlegi üzemeltető - a céginformáció adatai szerint - az üzlettel azonos címen, a Ferenciek tere 10. szám alá bejegyzett Jégbüfé Vendéglátó és Szolgáltató Kft. A céget 1999-ben a Taverna Szálloda és Étterem Rt. alapította. A jegyzett tőkéje azóta is változatlanul 3 millió forint. A kft. tulajdonosa Tóth Árpádné, míg a társaság képviseletére Varga Anett jogosult.

A múlt év nyarán indult, többfordulós nemzetközi pályázaton a Párizsi Udvart a Párizs Property Kft. vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól. A céginformáció adatai szerint a projektcéget múlt év február végén 500 ezer forinttal alapította egy Belize-ben bejegyzett cég, majd csatlakozott hozzá márciusban egy abu dhabi illetékességű magánszemély. A jegyzett tőkéjét időközben 3 millió forintra emelték, a tulajdonosa pedig ez év április óta, a budapesti illetőségű Ayesh Majdi.

A februárban aláírt tervezési szerződést a menedzsmentjogokat gyakorló Mellow Mood cégcsoport képviselői, Szamír Hamdán és Zuhair Avad, valamint a pályázaton nyertes Archikon Kft. ügyvezető tulajdonosa, Nagy Csaba építész jegyzi. A menedzsmentjogokat gyakorló cégcsoport alakított át már szállodává régi épületeket a VII., a VIII. és a X. kerületben is, itt a belvárosban a szomszédos Klotild palota felújítása volt a legutóbbi projektjük.

 

MTI 2015. augusztus 25., kedd 16:10


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing