Bevált a színpadtetőzet a Margitszigeten

2013.07.23. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Az eddigi előadásokon kitűnően bevált, kiállta a viharok és az esők próbáját a margitszigeti színpad új, nyitható, bővíthető teteje - mondta el az MTI-nek Bán Teodóra.
A feszített szerkezetű tető esztétikailag és akusztikailag is más élményt kínál, mint a korábbi megoldás - részletezte a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy a szerkezet legközelebb péntek este "vizsgázik" a James Bond 60 című zenés előadáson. 

Ez az eddigi legnagyobb színpadfedés Magyarországon - emelte ki az Bán Teodóra, hozzátéve, hogy még az operaházi is legfeljebb a fele a szigetinek.

A játszóhely felújításának terveit Lente András készítette. Szerinte a létesítmény igen jó helyen fekszik. "Nagyon szép a karéjos bejáratrész, a kerengő a Víztoronnyal, a legyezőszerű nézőtér. Az 1970-es években végeztek némi felújítást a létesítményen. A nézőtér dőlésszögét, szélességét változtatták meg valamelyest, meredekebb és nagyobb lett" - mutatott rá.

Az építészi szándék az volt, hogy a méreteihez képest vékony szerkezet alakuljon ki. A szűk határidő miatt a feszített sátorszerkezet mellett döntöttek, mert ennek megvalósítása viszonylag kevés helyszíni munkát igényelt.

A margitszigeti ponyvát feszítő első ív 48 méter fesztávú. A hátsó kicsit kisebb, viszont valamivel magasabb - mondta el a tervező. 

A Margitsziget Szabadtéri Színpad felújítására a 350 milliós kormányzati forrás mellé a Fővárosi Önkormányzat további 358 millió forintot ad. A több mint 700 millió forintot két ütemben költik el 2013-ban és 2014-ben. Jövőre fejeződik be az öltözők modernizálása.

 

MTI 2013. július 18., csütörtök 15:29


Cikkajánló
- Dining Guide - Volkswagen TOP100 Étteremkalauz
- Elindult a JótÉtel, a kommunikációs és vállalati szektor jótékony célú kezdeményezése
- MobilaDalin - régi új szereplő a bútortérképen
- Meddőség ellen a természet erejével
- Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing