Beköszöntött a fesztiválszezon az élvezetek régiójában

Az év háromszáz napján napsütötte Burgenlandban is beköszöntött az ősz. Az élvezetek régiójának is nevezett osztrák tartományban ez nem pusztán a levelek sárgulását és a hűvösebb idő közeledtét jelenti, hanem a különleges gasztronómiára és egyedi borkínálatra épülő fesztiválsorozatot, szüreti mulatságokat, a kulináris különlegességeket, és egyedi borkultúrát kedvelőknek kihagyhatatlan időszakot.

Sem a libasült, sem pedig a bor szerelmeseinek nem kell Márton-napig várniuk, hiszen szeptemberben Szüreti ünnepséggel veszi kezdetét a december közepéig tartó szezon, amikor kulináris programok tömkelege váltja egymást Burgenlandban. Szeptember 27-én kerül sor a kizárólag Burgenlandban készített Uhudler Újbor fesztiválra, szeptember 27 és 29 között a Művészet, sütőtök és boros pince élmények nevet viselő programsorozatra, október 4-én a Hurkafesztivál, október 10 és 12 között a Libafesztivál, melyet október 12-én a Gesztenyefesztivál követ.

Burgenland  - az élvezetek régiója. HOL Magazin 2014.

Libalakoma és borszentelés

November 11-én, Szent Márton napján Burgenlandban felszentelik az újbort, amely mellé ropogós libasültet tálalnak. A libafogyasztásnak nagy hagyománya és kultúrája van Burgenlandban. Korábban Márton napon kezdődött a karácsonyig tartó böjt időszaka, így ez volt az utolsó lehetőség a koplalás előtt a nagy lakomára. A legenda szerint Szent Márton szerette volna elkerülni a püspöki palota fényűző életét, ezért egy liba ólban bújt el a püspök emberei elől, de a madarak hangos gágogása elárulta őt.

Irány a kaland – két keréken

Az élvezetek régióját keresztülszövik a bicikli utak, melyből csak a Fertő tó környékén 970 kilométer található. A kalandor lelkű látogatók kerékpáron ülve fedezhetik fel az egyedi és utánozhatatlan, immár sárguló borvidék minden zugát. Burgenland nem csak a legnaposabb, hanem a leglaposabb tartomány is egyben, így a terepviszonyok kevésbé veszik igénybe a kalandorok erejét. Mindemellett azok sem unatkoznak itt, akik kihívásra és valami extrémre vágynak, hiszen ugyanezen távokat meg lehet tenni hajtánnyal, segwayekkel és quadokkal is.

Burgenland - az élvezetek régiója. HOL Magain 2014.

Természet szerelmesei, fotósok és felfedezők, ide jöjjetek!

A pannon ősz legszebb és legkülönlegesebb darabkája az UNESCO Világörökség egyik gyöngyszeme, a Fertő– Hanság Nemzeti Park. A magyar-osztrák határon elterülő természeti rezervátum, nem csupán nád-karéjjal, szikes, sós vízzel és mocsaras területekkel rendelkezik, hanem annak változatos élővilágával is, hiszen több mint háromszáz madárfaj él itt. A túrák nemcsak gyalog, hanem lóháton, kenuval, vagy akár hajóval is megtehetők.

Kultúra és végigjárható hagyomány

A Fertő tó és Burgenland déli részének romantikája az opera, operett, nyári színház, musical-ek, klasszikus és jazz, pop és rock stílus kedvelőinek is egyaránt lehetőséget biztosítanak a kikapcsolódásra. Kastélyokban és várakban, a St. Margarethen-i kőbányában, a Pannonia Fields-en vagy a mörbischi víziszínpadon kel életre a kulturális élet színe-java.

Burgenlad - az élvezetek régiója. KIsmarton, Esterházy-kastély. HOL Magazin 2014.


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing