Békebeli karácsonyok a gödöllői kastélyban

Adventi programok sokaságával, koncertekkel, báb- és színielőadásokkal várja látogatóit az ünnepi díszbe öltözött gödöllői királyi kastély karácsony előtt.
A régimódi, békés karácsonyok hangulatát idézik szombaton és vasárnap a különféle koncertek, illetve báb- és színielőadások. Fellép mások mellett Gryllus Vilmos, az Arpeggio Gitárzenekar, valamint a Futrinka utca Cicamicájának híres utódja, Marcipán cica is. Az ünnepi hangulatot Andersen A kis gyufaáruslány című mesejátéka eleveníti meg a barokk színház egyedi kulisszái között - adott ízelítőt a hétvégi programokból Tüske Boglárka, a kastély kommunikációs munkatársa az MTI-nek.

Mint mondta, nem maradnak el az ilyenkor megszokott programok sem: a kézművesek vására vagy a betlehemezés. Ismét cercle-t (fogadást) tart "Erzsébet királyné", a rendezvényen a legkisebbek is találkozhatnak és beszélgethetnek vele a díszteremben. A gyerekek kipróbálhatják magukat a kézműves kuckóban is, ahol különböző karácsonyi ajándékokat és dekorációkat készíthetnek. Lesz népi játszótér körhintával, s Paprika Jancsi csúzlizdája is visszatér. A történelmi falak között ínycsiklandozó ízeket, például sült gesztenyét, forralt bort, puncsot kínálnak - fogalmazott Tüske Boglárka, hozzátéve, hogy december 27-én, Erzsébet királyné karácsonyán például megtudhatják a kastélyba látogatók, hogyan is ünnepelték egykor a karácsonyt a királyi család tagjai.

A gödöllői kastély pálmaháza az adventi időszak kezdetén karácsonyházzá alakult: az egzotikus növények helyét feldíszített karácsonyfák és díszek vették át, tovább színesítve a programkínálatot, amelyhez hozzátartoznak a város megújult főterén folyamatosan látogatható rendezvények és a karácsonyi vásár - magyarázta a kommunikációs munkatárs.

 

 

MTI 2013. december 10., kedd 15:41


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing